Zvolte design, vyfoťte auto a jeďte na exkluzívní testování super auta!

Auto 31. května 2023 | 11:56 — Anna Novotná
Prohnalo se někdy kolem vás na dálnici auto potažené takovou tou zvláštní fólií? Určitě ano, po silnicích jich jezdí stovky. Pravděpodobně si nevzpomínáte, jaké křivky to auto mělo a dost možná jste ani nerozeznali, jaké bylo značky. Krytí kamuflážní fólií je totiž dokonalé.
Prohnalo se někdy kolem vás na dálnici auto potažené takovou tou zvláštní fólií? / Peugeot

Krytí je natolik dobré, že zamaskuje veškeré tvary a designové prvky nového vozu. Silueta vozu se pod fólií totálně rozostří, a identita nového automobilu tak zůstává dokonale utajena.

Jediným úkolem kamufláže je skrýt nové auto ve fázi vývoje před zraky novinářů, fotografů, konkurentů a samozřejmě i potenciálních klientů. Uvedení nového vozu na trh totiž musí proběhnout v pravý čas. Musí to být velká show, nejlépe za zvuku fanfár ve světlech reflektorů na nějakém mezinárodním autosalonu. Pak uvedení auta dostane tu správnou šťávu. Ovšem, než nastane ten správný čas, nesmí na veřejnost uniknout ani jediná fotka nového vozu. Jenže auto nemůže zůstat zavřené někde ve skladu a čekat na uvedení. Než přijde na trh, musí testovací prototypy najezdit až milión kilometrů na otevřených silnicích, a právě tam jsou z hlediska předčasného odhalení nejvíce zranitelné. A k tomu slouží kamuflážní fólie. Peugeot ale přišel s nápadem, jak ji využít i jinak, a to marketingově pro fázi uvedení svého klíčového modelu, Peugeotu 3008.

SUV Peugeot 3008 bude důležitým mezníkem v nabídce značky Peugeot. Jedná se o první model postavený na revoluční nové platformě STLA Medium určené pro elektromobily. Tato nová technologie zajistí skoro dvoutunovému elektrickému SUV 3008 úctyhodný dojezd přes 700 kilometrů. Na současném automobilovém trhu elektromobily takových parametrů zatím nenajdete. Uvedení takto přelomového produktu tedy značka pochopitelně věnuje velkou pozornost. Má jít o nezapomenutelnou událost. Odhalení modelu se plánuje na září letošního roku. Do té doby však tento vůz v podobě prototypů musí najezdit tisíce testovacích kilometrů na otevřených silnicích. A vozy budou samozřejmě pečlivě zakamuflované.  

Do této fáze se Peugeot rozhodl zapojit své fanoušky. Spustil na sociálních sítích akci, díky níž bude moci široká veřejnost vybrat design kamufláží, které budou použity na prototypech. Peugeot pověřil své designéry, aby vytvořili deset nových, efektních a inovativních maskovacích vzorů, kterými se daří zakrýt detaily tvarů nového vozu Peugeot 3008 a zároveň vzbudit emoce díky inspirativnímu optimistickému grafickému přístupu. Tento přístup vyjadřuje podstatu nového mezinárodního sloganu značky: „The world is a much better place with Allure".

Projekt, který dostal název operace PEUGEOT #CAMOCATCH, bude probíhat ve dvou etapách:

Fáze 1: Peugeot spouští na sociálních sítích komunikační kampaň, která poběží od 15. května do 2. června 2023. Vyzývá širokou veřejnost, aby si z 10 návrhů designérů značky Peugeot vybrala svou oblíbenou kamufláž. Za tímto účelem mohou zájemci hlasovat na sociálních sítích značky: Facebook, Instagram, Twitter a LinkedIn. Šest kamufláží, které získají nejvíce hlasů, bude v červnu vyrobeno a budou jimi potaženy nové vozy Peugeot 3008, které se v létě zúčastní testování na otevřených silnicích. 

Fáze 2: Od 1. července do 15. srpna 2023 se nové maskované vozy Peugeot 3008 vydají na evropské silnice. Každý, kdo bude mít to štěstí a spatří maskovaný Peugeot 3008, jej může vyfotit, samozřejmě v souladu s bezpečnostními předpisy, a následně snímek zveřejnit na účtech Peugeot s hashtagem #CAMOCATCH. Vybraní účastníci, kteří zveřejní snímky tohoto maskovaného vozu, budou pozváni, aby se na začátku roku 2024 zúčastnili exkluzívního testování nového modelu Peugeot 3008.

Zdroj: Peugeot.

Témata: Peugeot, auto, moto
Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Češi nad 55 let mají problém si najít práci, přestože zaměstnanci chybí v dlouhé řadě profesí

Co můžete očekávat, když přivedete dítě do domácnosti se...

Jak správně prát tenisky v pračce, aby se nezničily ani boty...

Jedlá soda je dostupný a účinný pomocník v péči o psa či...

Jak jednoduše vyrobit trendy paletový nábytek na zahradu i do...

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Zavřít reklamu