Chcete mít elegantní dům i zahradu za rozumné peníze? Spolehněte se na minimalistické prvky!

Komerční sdělení 09. září 2023 | 17:33 — redakce
Každý chce bydlet v krásném domě, který upoutá pozornost kolemjdoucích svými vkusnými architektonickými prvky. Zároveň jsou však stále více kladeny požadavky na mimořádnou odolnost jednotlivých prvků domu, ale i zahrady, které by se měly dát pořídit za rozumnou cenu. Ideálním řešením mohou být plechové materiály, zejména pak ocel, které podtrhují nadčasový minimalistický trend. Co vše vám plechové výrobky nabízí?
V mnoha ohledech se můžeme od skandinávských zemí učit, a to včetně architektonických řešení energeticky úsporných domů / blachotrapez.cz

Ocelové plechy pro střechy jako stvořené

Už dávno neplatí, že pokud chcete plechovou střechu, musíte si vybrat falcovaný plech nebo jednoduchou vlnu. Ani jedno z uvedených řešení pak nebylo příliš estetické. Dnes už je plechová střecha synonymem elegance, protože technologie výrazně pokročily a možnosti různých prolisů jsou téměř neuvěřitelné. Díky tomu je navíc možné pokládat plechové střechy na domy s různými sklony střech.

Vybírat si můžete z imitací falcovaných plechů, různých vln, ale i velmi povedených imitací klasických taškových střech. Oproti nim je však pořizovací cena plechové střechy výrazně nižší a zatížení krovů je minimální. To je také jedním z důvodů, proč jsou plechové střechy doporučovány na rekonstrukce domů, pokud si nejste jistí pevností krovů.

Ocelové střechy nabízí výbornou odolnost proti extrémním klimatickým podmínkám a při minimální péči dlouhou životnost v řádech desítek let. K tomuto výraznému zlepšení přispěl zejména pokrok v oblasti povrchových úprav, nejenže díky tomu najdete dnes v nabídce nespočet různých barevných provedení, ale i stálost barvy je podstatně delší.

Milujete účelnou skandinávskou architekturu? Máme pro vás tip pro vaši fasádu!

V mnoha ohledech se můžeme od skandinávských zemí učit, a to včetně architektonických řešení energeticky úsporných domů. Nejenže dokáží elegantně a účelně kombinovat minimalistický a hygge styl, ale jejich architektura se nádherně hodí i k přírodním scenériím, jež jejich krajina nabízí. Pro starší domy v těchto oblastech sice bývaly charakteristické klasické pestrobarevné fasády, dnes se však stále více prosazují ocelové fasádní profily.

Právě ocelové fasády dodávají domům patřičnou eleganci, ale i řadu užitných vlastností. Kam se řádí odolnost vůči nepříznivým klimatickým podmínkám, včetně vysoké sněhové pokrývky a extrémně studeného větru. Plechová fasáda pak nabízí i prostor pro aplikaci efektivní tepelné izolace, díky čemuž se ani v létě nebude prostor přehřívat.

Plechové fasády pak nabízí mnoho variabilních řešení pro menší i prostornější domy a mají i velmi jednoduchou údržbu.

Pohodové bydlení musí navodit pocit bezpečí, nezapomínejte na to!

Můžete mít sebekrásnější dům, ale abyste se v něm cítili dobře, musíte se cítit především bezpečně. V dnešní době je to však trochu náročnější a vyplatí se tak investovat nejen do bezpečnostních oken a dveří, ale i do pořádného oplocení. Ačkoli vypadají otevřené pozemky velmi elegantně, není nic příjemného ráno nebo večer potkat na zahradě zvědavou nezvanou návštěvu.

Hojně používaná jsou v současné době klasická splétaná pletiva, která však často mají velmi nízkou tloušťku drátu. Mají tak poměrně krátkou životnost, není složité je překonat, a navíc nedopřávají obyvatelům dostatek soukromí. Do popředí se tak dostávají lamelové ploty, které jsou vyráběny z různých materiálů.

V poměru užitných vlastností a pořizovací ceny pak nejlépe vychází ocelové lamelové ploty. Oproti dřevěným a hliníkovým plotům se dají pořídit za podstatně nižší cenu, čímž jejich výhody nekončí. Oproti dřevěným plotovým lamelám mají ty ocelové mnohem jednodušší údržbu, ale i vlastní montáž díky prefabrikovaným montážním otvorům.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Dlouhá cesta může být pro dítě utrpením, nová auta ale mají spoustu vychytávek: vymyslí hru na pobavení, či ugrilují steak

Dokonalé prázdninové letovisko? Plážové ráje Bodrumu...

Balení bez námahy – módní tipy pro chytré a stylové...

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete...

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Zavřít reklamu