Potápěče nabrala obrovská velryba. Vyděšeného muže po chvíli vyplivla

Věda a technika 13. června 2021 | 14:14 — Lukáš Bauer
Potápěč a lovec humrů Michael Packard prožil velice nepříjemný zážitek, když ho do tlamy nabral obrovský kytovec. Muž se tak ocitl s v tlamě keporkaka zcela uzavřen, ten ho pak po zhruba půl minutě vyplivl zpět do moře. Packard si v tu chvíli myslel, že tento incident nemůže přežít, měl ale štěstí.
Další 2 fotografie v galerii
Potápěč strávil uvnitř tlamy přibližně půl minuty / Depositphotos

Velice nepříjemný zážitek zažil šestapadesátiletý lovec humrů a potápěč Michael Packard z amerického Massachusetts, když se ocitl zhruba na půl minuty v tlamě obrovské velryby. Pro muže se, jak později vypověděl pro televizní stanicí WBZ, jednalo o děsivou zkušenost a myslel si, že incident nepřežije. Měl však štěstí, jelikož neutrpěl žádná zranění.

Packard vypověděl, že se v tlamě ocitl úplně náhle a ta půlminuta, než se keporkak vydal zpět k hladině, kde ho vyplovl, pro něj byla celá věčnost. Potápěč ucítil silný náraz a během vteřiny se ocitl v naprosté tmě uvnitř tlamy keporkaka, který ho omylem nabral u hladiny.

Nejprve myslel, že je to žralok

Incident se odehrál v hloubce přibližně 14 metrů v blízkosti břehu. Packardovi nejprve blesklo hlavou, že se jedná o žraločí útok, až po chvíli pochopil, co se vlastně stalo. Keporkak se ho nejprve snažil spolknout, ale pochopil, že se jedná o příliš velké sousto, a tak se vydal zpět k hladině. Když se vynořil zatřásl hlavou a Packarda vyplivl na hladinu.

Poté, co se lovec humrů ocitl zpět na hladině, jeho kolega ho rychle vytáhl do lodi a transportoval ho ke břehu. Kromě pár škrábanců se Packardovi nic vážného nestalo, přesto ale strávil noc v tamní nemocnici.

Hrozba embolie

Kolega ho vytáhl do lodi, rychle dopravil na břeh a do nejbližší nemocnice. Packard řekl, že byl „celý poškrábaný“, ale jinak v pořádku. Přestože se jednalo o zcela ojedinělý incident a keporkak ho nabral omylem, lovec se ocitl ve velmi nebezpečné situaci. Kvůli vysokému tlaku, který je uvnitř velryby, mu totiž hrozila embolile. Dále čtěte: (Břehy českých řek osídlil jeden z nejinvazivnějších druhů na planetě. Přemnožení pomáhají i lidé).

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Majitele kryptoměn v Česku tvoří ze dvou třetin mileniálové a generace Z

Co můžete očekávat, když přivedete dítě do domácnosti se...

Jak správně prát tenisky v pračce, aby se nezničily ani boty...

Jedlá soda je dostupný a účinný pomocník v péči o psa či...

Jak jednoduše vyrobit trendy paletový nábytek na zahradu i do...

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Zavřít reklamu