Sony a Microsoft našli společnou řeč. Společně vyvinou herní cloudové centrum

PC a Mobil 21. května 2019 | 08:37 — Lukáš Bauer
Co se týče herního průmyslu, jsou společnosti Sony a Microsoft léta těžkými rivaly. Nyní obě společnosti budou pracovat na společném projektu herního cloudu, který umožní streamování her na počítače, mobily i televizory.
Nová herní platforma umožní streamování her na všechna zařízení / Internet

Dva dlouholetí rivalové na poli herního průmyslu, společnosti Sony a Microsoft, oznámily, že spojí své síly a začnou společně vyvíjet herní cloud. Jejich soupeření začalo na přelomu tisíciletí, kdy Microsoft představil konzoli Xbox jako odpověď na úspěšný produkt PlayStation 2.

Nová dohoda obou společností slibuje partnerství při vývoji budoucích herních streamovacích technologií a cloudových řešení. Spolupráce také zahrnuje využití datových center Microsoftu pro stávající služby Sony.

Nová herní platforma má umožnit streamování her na všechny typy zařízení včetně televizorů. Může se tak jednat o odpověď na podobnou platformu od společnosti Google s názvem Stadia.

„Věřím, že náš společný vývoj budoucích cloudových řešení velmi přispěje k posunu interaktivního obsahu," píše v tiskové zprávě prezident a šéf Sony Keničiro Yošida.

Spolupráce Sony a Microsoftu bude vycházet z cloudovové platformy Microsoft Azure. Obě společnosti budou pracovat i na vývoji technologií, které se netýkají herního průmyslu. Zaměří se na polovodiče, hlavně v oblasti snímačů obrazu a spojí se také v oblasti umělé inteligence. (Dále čtěte: Umělá inteligence. Spása nebo hrozba).

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Vládní konsolidační balíček výrazně omezil volnočasové benefity pro zaměstnance

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Tipy, jak pěstovat vánoční kaktus, aby vám kvetl jako divý...

Péče o pokojovky v zimě: Pozor na průvan, suchý vzduch,...

Umělecká fotografie je na vzestupu navzdory snadné dostupnosti...

Nekvete vám orchidej? Připravte si zálivku ze dvou...

Zavřít reklamu