Bezpečnost a umělá inteligence. Microsoft naznačil, jak bude vypadat nový operační systém

PC a Mobil 31. května 2019 | 17:31 — Lukáš Bauer
Softwarová společnost Microsoft naznačila, jak bude vypadat nový operační systém, a to během výstavy Computex, která probíhá v tchajvanském městě Tchaj-pej. Společnost na veletrhu naznačila, jakým směrem se bude ubírat během vývoje nových operačních systémů. Mezi priority patří bezpečnost, umělá inteligence a kvalitní aktualizace.
Microsoft se zaměří na umělou inteligenci a vysokou úroveň zabezpečení / Internet

Společnost Microsfot představila na tchajvanském veletrhu Computex nový směr, kterým se chce ubírat při vývoji nových operačních systémů. Důležitou roli budou hrát aktualizace, vysoká míra zabezpečení a umělá inteligence.

Rostoucí nároky uživatelů budou podle společnosti vyžadovat výkonný operační systém, který bude vybaven mnoha pomocnými nástroji. Velký důraz bude například kladen na hladké a bezproblémové aktualizace systému, které nebudou vyžadovat zásah uživatele.

Společnost Microsoft tak chce například eliminovat nutnost restartování systému tak, jak to vyžadují dnešní aktualizace. Nový operační systém proto nabídne uživateli nepřerušený výkon od chvíle kdy s ním uživatel začne pracovat.

Při vývoji nového systému bude Microsoft dbát na vysokou míru zabezpečení již od samého základu. Klíčové části systému budou odděleny tak, aby na sobě jednotlivé komponenty systému byly nezávislé.

Microsoft také uvedl, že v budoucích operačních systémech bude používat umělou inteligenci pro zvýšení komfortu uživatele. Systém bude schopen například rozpoznat, co následující den čeká uživatele v práci. Dále čtěte: (Sony a Microsoft našli společnou řeč. Společně vyvinou herní cloudové centrum).

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Vládní konsolidační balíček výrazně omezil volnočasové benefity pro zaměstnance

Co můžete očekávat, když přivedete dítě do domácnosti se...

Jak správně prát tenisky v pračce, aby se nezničily ani boty...

Jedlá soda je dostupný a účinný pomocník v péči o psa či...

Jak jednoduše vyrobit trendy paletový nábytek na zahradu i do...

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Zavřít reklamu