Obstojí i v těch nejtěžších podmínkách. Do zahraničí vyjedou desítky těžkých hasičských vozidel Tatra

Auto 12. srpna 2020 | 08:15 — Lukáš Bauer
Hasičské speciály Tatra jsou oblíbenými zásahovými vozidly nejen v tuzemsku, ale i za hranicemi. Společnost Tatra Trucks nyní získala v zahraničí další významnou zakázku na dodávku těžkých hasičských vozidel v řádu několika desítek kusů.
Další 3 fotografie v galerii
Vozidla Tatra jsou spolehlivá a odolná i v tom nejnáročnějším prostředí / Tatra Trucks

Tatrovácké speciály jsou oblíbené díky své vysoké spolehlivosti a odolnosti i v těch nejnáročnějších podmínkách. Velká část vozů značky Tatra proto slouží pro vojenské nebo záchranné účely, a to nejen u nás, ale i ve světě.

Společnost Tatra Trucks tak zaznamenává v posledních letech velmi dobré prodejní výsledky a meziročně navyšuje svou výrobu, a to i navzdory pandemické krizi. Nyní společnost oznámila, že získala další významnou zakázku v zahraničí na dodávku desítek hasičských speciálů.

Automobilka Tatra je tradičním dodavatelem podvozků pro hasičská vozidla, která si poradí i v tom nejobtížnějším terénu. Nyní se Tatře podařilo získat ve spolupráci se svým dlouholetým partnerem THT Polička zakázku na 41 hasičských speciálů Tatra Force 4 x 4 s opcí na dalších 5 kusů pro hasičské jednotky spolkové země Braniborsko. Je to první takto velká objednávka hasičských vozů Tatra z Německa.

Podvozky Tatra zvládají nejtěžší terén

Nové vozy budou zasahovat především v zalesněných oblastech, proto také německý zákazník požadoval vozy s velmi dobrou průchodivostí těžkým terénem. Ve výběrovém řízení dala hodnotící komise nakonec přednost vozům Tatra Force před modely jiných renomovaných značek.

Kopřivnická Tatra dodá jako základ vozidla s konfigurací podvozku 4 x 4 vybavená motory Cummins standardu Euro 6 o výkonu 291 kW a automatickou převodovkou. Konstrukci a integraci hasičské nástavby má na starosti společnost THT Polička. Finálním dodavatelem je německý dealer vozů TATRA společnost Metallbau & Fahrzeughandel Friedrich. Braniborští hasiči mají podle smlouvy nové tatrovky dostat v letech 2021 a 2022.

Hasičské cisterny putují do světa

Zakázka na více než čtyři desítky nových hasičských speciálů do Německa je potvrzením unikátních kvalit těžkých vozů Tatra a českých výrobců speciální záchranářské techniky. Navazuje také na podobně průlomovou zakázku na hasičské vozy pro izraelskou organizaci IFARA (Israeli Firefighting And Rescue Authority) z minulého roku. Na základě ní Tatra historicky poprvé dodala do této blízkovýchodní země pro místní záchranné složky hasičské speciály ve větším množství s příslibem na další rozsáhlejší spolupráci. Dále čtěte: (Legendární tatrovácké speciály se zúčastní další Rally Dakar).

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Inflace se sice stabilizovala, za oběd v restauraci ovšem zaplatíte v průměru už 224 korun

Pokud chcete vyčistit žluté skvrny od potu, vyzkoušejte sílu...

Ucpal se vám záchod? Než zavoláte instalatérovi, zkuste...

Zapíchněte k pokojovým rostlinám hlavičky zápalek. Působí...

Zabraňte rosení oken dřív, než se vám v bytě rozleze...

Hypoteční turistika se přestane od září vyplácet, banky...

Tipy, jak vybrat dokonalé hliníkové dveře