Společnost Uber zahájila v USA pronájem helikoptér. Chce se stát první leteckou taxislužbou

Auto 11. července 2019 | 08:19 — Lukáš Bauer
Uber začal na Manhattanu s pronájmem helikoptér. Společnost se tak chce stát první leteckou taxislužbou. Zákazníci Uberu si nyní mohou na cestě mezi Manhattanem a Kennedyho letištěm objednat helikoptéru.
Další 2 fotografie v galerii
Uber se chce stát první leteckou taxislužbou / Internet

V závodě společností v oblasti přepravy osob o první leteckou taxislužbu společnost Uber pokořila další důležitý milník. Svým zákazníkům totiž nyní umožňuje objednat si na cestu mezi Manhattanem a Kennedyho letištěm helikoptéru a let sdílet s dalšími cestujícími. Společnost tímto chce získat zkušenosti z leteckého transportu cestujících.

Lety helikoptérou lze objednat od úterka za částku v přepočtu okolo pěti tisíc korun, přičemž helikoptérou si může cestující přepravit také kufr o hmotnosti až 18 kilogramů. Běžně trvá cesta z Manhattanu na nejrušnější newyorské letiště kolem hodiny, ale s pomocí vrtulníku mohou cestující zvládnout tuto cestu přibližně za polovinu času.

Helikoptéra Uberu vzlétá z malého letiště na Staten Islandu, kam cestující dopraví automobil. Společnost však upozorňuje, že přístup ke službě Uber Copter dostanou jen nejaktivnější zákazníci.

Společnost již před časem uvedla, že její zkušenosti s Uber Copter se stanou pilířem pro budoucí leteckou taxislužbu, kterou se chce firma Uber stát. Společnost již také vyvíjí vlastní stroj s elektrickým pohonem.

Souboj o to, kdo první vyrobí městskou taxihelikoptéru, vede řada firem po celém světě. Figuruje mezi nimi evropský Airbus, britský Rolls-Royce nebo německý startup Lilium. Dále čtěte: (Norská společnost vyvíjí elektrickou loď budoucnosti. Může změnit námořní dopravu).

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete od března vyrazit

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Cestování v září: Tipy, kam vyrazit v těchto dnech za...

Zavřít reklamu