Zakuste výhody kolaborativních robotů

Komerční sdělení 28. října 2021 | 06:28 — redakce
Kobot (kolaborativní robot) se od svých předchůdců odlišuje především svými rozměry. Už se nejedná o žádný kolos za bezpečnostní ohrádkou, ke kterému se za provozu nesměl zaměstnanec přiblížit. Naopak s koboty může každý úzce spolupracovat, aniž by riskoval své zdraví. Což je jen jednou z řady výhod, které koboti přinášejí.
Průmyslová automatizace se postupně přesouvá i do středních a malých podniků / archiv klienta

S průmyslovou automatizací přibývá kompaktních robotů

Průmyslová automatizace se postupně přesouvá i do středních a malých podniků, čímž zvedá jejich konkurenceschopnost na současném trhu. Nezaspěte dobu a podívejte se na současné možnosti, které kolaborativní roboti přinášejí.

S počátky průmyslu 4.0 se začaly v podnicích stále častěji robotická řešení pro automatizaci stereotypních činností. Od té doby však uplynulo mnoho vody a není tak divu, že se podoba průmyslové automatizace proměnila. Velmi praktickým, oblíbeným, a hlavně dostupným řešením jsou dnes kolaborativní roboti, které mají formu robotických ramen, jež pomohou, s čím je aktuálně potřeba.

Kompaktní rozměry v kombinaci s maximální výdrží

Dnešní kolaborativní roboti tak mají díky podstatně menším rozměrům mnohem širší využití. I přes své malé rozměry si totiž poradí i s těžkými břemeny a mohou tak ulevit nejen vašemu rozpočtu, ale především i pohybovému aparátu vašich zaměstnanců.

Díky preciznímu zpracování mají koboti jednoduchou údržbu a neulpívá na nich prach. Navíc je možné je používat i v podmínkách, které jsou pro člověka nekomfortní. Jako jsou chladící boxy nebo pracoviště s vysokou teplotou, která naleznete třeba v metalurgii.

Samozřejmě, že koboti stále potřebují ke své činnosti lidskou součinnost, ale to fyzicky náročné nebo nebezpečné můžete vždy nechat na nich. Lidem pak můžete svěřit tu část práce, která vyžaduje kreativní uvažování. Díky čemuž mohou přijít se zajímavými podněty pro ještě vyšší efektivitu výroby.

Turbulentní změny kladou zvýšený důraz na flexibilitu

Velkou výhodou kolaborativních robotů je jejich flexibilita, můžete tak rychle reagovat na nenadále situace a kobota použít jinde ve výrobě, kde je výpomoc zrovna potřeba. Přenastavení a montáž kobota zabere jen pár hodin a se softwarem si díky uživatelsky přívětivému rozhraní hravě poradíte, aniž byste museli shánět programátora.

Kobota můžete nastavit jak manuálně, kdy s ramenem pohyb ručně nasimulujete a uložíte do programu, tak i přímo v aplikaci v tabletu. Každý tak může využít způsob, jaký mu nejvíce vyhovuje.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete od března vyrazit

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Cestování v září: Tipy, kam vyrazit v těchto dnech za...

Zavřít reklamu