Chcete mít elegantní dům i zahradu za rozumné peníze? Spolehněte se na minimalistické prvky!

Komerční sdělení 09. září 2023 | 17:33 — redakce
Každý chce bydlet v krásném domě, který upoutá pozornost kolemjdoucích svými vkusnými architektonickými prvky. Zároveň jsou však stále více kladeny požadavky na mimořádnou odolnost jednotlivých prvků domu, ale i zahrady, které by se měly dát pořídit za rozumnou cenu. Ideálním řešením mohou být plechové materiály, zejména pak ocel, které podtrhují nadčasový minimalistický trend. Co vše vám plechové výrobky nabízí?
V mnoha ohledech se můžeme od skandinávských zemí učit, a to včetně architektonických řešení energeticky úsporných domů / blachotrapez.cz

Ocelové plechy pro střechy jako stvořené

Už dávno neplatí, že pokud chcete plechovou střechu, musíte si vybrat falcovaný plech nebo jednoduchou vlnu. Ani jedno z uvedených řešení pak nebylo příliš estetické. Dnes už je plechová střecha synonymem elegance, protože technologie výrazně pokročily a možnosti různých prolisů jsou téměř neuvěřitelné. Díky tomu je navíc možné pokládat plechové střechy na domy s různými sklony střech.

Vybírat si můžete z imitací falcovaných plechů, různých vln, ale i velmi povedených imitací klasických taškových střech. Oproti nim je však pořizovací cena plechové střechy výrazně nižší a zatížení krovů je minimální. To je také jedním z důvodů, proč jsou plechové střechy doporučovány na rekonstrukce domů, pokud si nejste jistí pevností krovů.

Ocelové střechy nabízí výbornou odolnost proti extrémním klimatickým podmínkám a při minimální péči dlouhou životnost v řádech desítek let. K tomuto výraznému zlepšení přispěl zejména pokrok v oblasti povrchových úprav, nejenže díky tomu najdete dnes v nabídce nespočet různých barevných provedení, ale i stálost barvy je podstatně delší.

Milujete účelnou skandinávskou architekturu? Máme pro vás tip pro vaši fasádu!

V mnoha ohledech se můžeme od skandinávských zemí učit, a to včetně architektonických řešení energeticky úsporných domů. Nejenže dokáží elegantně a účelně kombinovat minimalistický a hygge styl, ale jejich architektura se nádherně hodí i k přírodním scenériím, jež jejich krajina nabízí. Pro starší domy v těchto oblastech sice bývaly charakteristické klasické pestrobarevné fasády, dnes se však stále více prosazují ocelové fasádní profily.

Právě ocelové fasády dodávají domům patřičnou eleganci, ale i řadu užitných vlastností. Kam se řádí odolnost vůči nepříznivým klimatickým podmínkám, včetně vysoké sněhové pokrývky a extrémně studeného větru. Plechová fasáda pak nabízí i prostor pro aplikaci efektivní tepelné izolace, díky čemuž se ani v létě nebude prostor přehřívat.

Plechové fasády pak nabízí mnoho variabilních řešení pro menší i prostornější domy a mají i velmi jednoduchou údržbu.

Pohodové bydlení musí navodit pocit bezpečí, nezapomínejte na to!

Můžete mít sebekrásnější dům, ale abyste se v něm cítili dobře, musíte se cítit především bezpečně. V dnešní době je to však trochu náročnější a vyplatí se tak investovat nejen do bezpečnostních oken a dveří, ale i do pořádného oplocení. Ačkoli vypadají otevřené pozemky velmi elegantně, není nic příjemného ráno nebo večer potkat na zahradě zvědavou nezvanou návštěvu.

Hojně používaná jsou v současné době klasická splétaná pletiva, která však často mají velmi nízkou tloušťku drátu. Mají tak poměrně krátkou životnost, není složité je překonat, a navíc nedopřávají obyvatelům dostatek soukromí. Do popředí se tak dostávají lamelové ploty, které jsou vyráběny z různých materiálů.

V poměru užitných vlastností a pořizovací ceny pak nejlépe vychází ocelové lamelové ploty. Oproti dřevěným a hliníkovým plotům se dají pořídit za podstatně nižší cenu, čímž jejich výhody nekončí. Oproti dřevěným plotovým lamelám mají ty ocelové mnohem jednodušší údržbu, ale i vlastní montáž díky prefabrikovaným montážním otvorům.

Další články
Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Polovina Čechů má zkušenost s investováním. Za nejbezpečnější investice považují nemovitosti

Poradíme, jak vybrat správné umyvadlo pro vaši koupelnu

Jak zabránit blednutí černého prádla při praní?...

Vyrobte si vlastní gel na praní. Je účinnější než ten...

Věděli jste, že pepř dokáže prádlu navrátit barvy a...

Pokud chcete vyčistit žluté skvrny od potu, vyzkoušejte sílu...

Ucpal se vám záchod? Než zavoláte instalatérovi, zkuste...

Zavřít reklamu