Ruský výrobce zbraní si registroval patent na létající pušku

Věda a technika 24. března 2019 | 12:34 — Lukáš Bauer
Ruský výrobce zbraní Almaz-Antey si nechal registrovat patent létající útočné pušky AK-47. Z plánů je zřetelné, že střelná zbraň je umístěna na konstrukčně jednoduchém dronu. Přesný účel této zvláštní zbraně je zatím nejasný, stejně jako to, zda se někdy dostane do výroby.
Další 3 fotografie v galerii
Létající AK-47 si nechal patentovat ruský výrobce zbraní / Internet

Ruská zbrojařská společnost Almaz-Antey si registrovala patent létající útočné pušky. Na snímku je vidět puška AK-47 umístěná na speciální lehké platformě připomínající dron.

Návrh letounu nemá žádný pohon, ale dvojice kopulí naznačuje, že na těchto místech mohou být umístěné vrtule. Na zadní části dronu jsou umístěné velké stabilizátory, které by mohly zajistit dostatek stability při střelbě.

Samotná zbraň vypadá jako standardní puška Kalašnikov. Na výkresech rovněž není patrná žádná snaha dosáhnout aerodynamických tvarů.

Rusko v posledních letech představilo několik velice podivných dronů, včetně podvodního dronu pro boj proti speciálním potápěčským jednotkám. Tento podvodní dron byl rovněž vyzbrojen útočnou puškou AK-47.

Létající AK-47 drone však vyvolává celou řadu otázek. Zajímavé je také řešení s dopředu směřujícími vrtulemi, protože dron by musel udržovat určitou rychlost během celého letu. Ostatní drony s rotory typu helikoptéry mohou letět na místě.

Dron by navíc musel zvládnout zpětný ráz z výstřelů a disponovat systémem pro vyhledávání a zaměření pohyblivých cílů. Pravděpodobně se tak jedná o další z řady patentů, který se do výroby asi nikdy nedostane. Dále čtěte: (Osvědčené vojenské speciály Tatra jsou exportovány do mnoha zemí po celém světě).

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Svět zasáhla smutná zpráva: Princezna Kate má rakovinu a podstupuje chemoterapii

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Tipy, jak pěstovat vánoční kaktus, aby vám kvetl jako divý...

Péče o pokojovky v zimě: Pozor na průvan, suchý vzduch,...

Umělecká fotografie je na vzestupu navzdory snadné dostupnosti...

Nekvete vám orchidej? Připravte si zálivku ze dvou...

Zavřít reklamu