Během testu nové kosmické lodi Crew Dragon došlo k nečekané události

Věda a technika 24. dubna 2019 | 07:30 — Lukáš Bauer
V rámci běžných testů kosmické kapsle Crew Dragon společnosti SpaceX na Floridě došlo k neočekávané události. Z dálky několika kilometrů byl vidět hustý kouř. Společnost SpaceX nyní celý incident prošetřuje.
Další 2 fotografie v galerii
Kosmická loď Crew Dragon se v březnu připojila k ISS / Internet

Během testů nové kosmické lodi Crew Dragon, která by měla dopravovat v budoucnu lidi na Mezinárodní vesmírnou stanici (ISS), došlo k neočekávané události. Lidé mohli ze vzdálenosti několika kilometrů pozorovat hustý kouř, který z kapsle vycházel.

Při incidentu, který se odehrál na letecké základně na Mysu Canaveral, neutrpěl nikdo žádné zranění. O události informovala americká mluvčí vzdušných sil prostřednictvím médií.

Nová bezpilotní kapsle Crew Dragon svůj první let absolvovala v březnu, kdy se připojila k ISS a poté se vrátila zpět na Zemi. První ostrý let s posádkou by se měl uskutečnit v létě, ale tento termín je zatím nejistý.

Kosmická společnost SpaceX v prohlášení uvedla, že je odhodlána zajistit, aby všechny její systémy splňovaly přísné bezpečnostní standardy a zjišťuje, co způsobilo uvedenou anomálii.

Spojené státy nemají od ukončení programu raketoplánů v roce 2011 vlastní prostředky k přepravě astronautů na oběžnou dráhu a musí využívat služeb ruských Sojuzů. Dále čtěte: (Do vesmíru vzlétl další vesmírný kamion. Na ISS dopraví několik tun nákladu).

Témata: SpaceX, Crew Dragon, raketa,
Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Svět zasáhla smutná zpráva: Princezna Kate má rakovinu a podstupuje chemoterapii

Pokud chcete vyčistit žluté skvrny od potu, vyzkoušejte sílu...

Ucpal se vám záchod? Než zavoláte instalatérovi, zkuste...

Zapíchněte k pokojovým rostlinám hlavičky zápalek. Působí...

Zabraňte rosení oken dřív, než se vám v bytě rozleze...

Hypoteční turistika se přestane od září vyplácet, banky...

Tipy, jak vybrat dokonalé hliníkové dveře

Zavřít reklamu