Microsoft již brzy ukončí podporu legendárních Windows 7. Mohou se stát cílem hackerů

Věda a technika 30. prosince 2019 | 11:46 — Lukáš Bauer
Již 14. ledna společnost Microsoft ukončí podporu legendárnímu operačnímu systému Windows 7. Od tohoto data přestane společnost na tento operační systém vydávat aktualizace. Na světě běží stále miliony počítačů s Windows 7 a ty se bohužel mohou stát snadnější kořistí hackerů.
Další 2 fotografie v galerii
Microsoft již brzy ukončí podporu oblíbeného operačního systému / Internet

Společnost Microsoft již před časem oznámila, že k 14. lednu 2020 ukončí podporu pro operační systém Windows 7. V praxi to znamená, že pro oblíbený operační systém společnost po dlouhých deseti letech přestane vydávat aktualizace. Počítače s tímto operačním systémem se tedy mohou stát potencionálně snadnějším cílem hackerských útoků.

Window 7 tak nekončí, ale jeho provoz už společnost nedoporučuje. Díky tomu, že na systém už nebudou vycházet bezpečnostní záplaty, pro hackery bude mnohem snadnější se do systému nabourat.

Konec podpory zastaralého operačního systému znamená problémy zejména pro společnosti, kterým na Windows 7 běží nejrůznější firemní aplikace. Potíže s koncem podpory mohou mít také nemocnice a státní správa, kde je Windows 7 stále hojně využíván. Podle expertů může na celém světě až na 30 % počítačů stále běžet systém Windows 7.

Spolu s ukončením podpory pro Windows 7 končí také kancelářský balík Office 2010. Společnost Microsoft doporučuje do 14. ledna přejít nebo aktualizovat na novější Windows 10 - poslední dostupnou verzi operačního systému od Microsoftu. Dále čtěte: (Jeden z největších kybernetických útoků zasáhl již 200 tisíc počítačů z celého světa).

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Inflace se sice stabilizovala, za oběd v restauraci ovšem zaplatíte v průměru už 224 korun

Pokud chcete vyčistit žluté skvrny od potu, vyzkoušejte sílu...

Ucpal se vám záchod? Než zavoláte instalatérovi, zkuste...

Zapíchněte k pokojovým rostlinám hlavičky zápalek. Působí...

Zabraňte rosení oken dřív, než se vám v bytě rozleze...

Hypoteční turistika se přestane od září vyplácet, banky...

Tipy, jak vybrat dokonalé hliníkové dveře

Zavřít reklamu