V loňském roce stáhli lidé více než 230 miliard aplikací. Podle expertů se jedná o varovný signál

Věda a technika 19. ledna 2022 | 11:00 — Lukáš Bauer
Výzkumy ukazují, že lidé stráví v průměru na mobilních telefonech téměř pět hodin každý den. Podle statistik tedy lidé stráví téměř třetinu bdělého času v nejrůznějších aplikacích, které si na své chytré telefony stahují. Jen vloni jich bylo staženo více než 230 miliard.
Další 1 fotografie v galerii
Lidé stahli vloni rekordní počet aplikací / Pixabay

Podle statistik lidé tráví na svých mobilních zařízeních stále více času, což naznačuje i poslední výzkum, který uvádí, že lidé v loňském roce v průměru strávili na mobilním telefonu čtyři a tři čtvrtě hodiny denně.

Podle společnosti App Annie, která se zabývá monitoringem mobilních aplikací, bylo také celosvětově staženo více než 230 miliard mobilních aplikacích. Za stahování nejrůznějších aplikací také lidé utratili celkem 170 miliard dolarů (v přepočtu 3,5 bilionu korun).

Oblíbené tituly

Podle jejich údajů zaznamenala rekordní počet stažení čínská aplikace TikTok, která se těší v poslední době stále větší oblibě mezi mladými lidmi. Aplikace TikTok měla podle informací společnosti App Annie také dvakrát větší míru stráveného času uživatelem, než tomu bylo v loňském roce.

Během uplynulého roku se také na trhu objevily dva miliony nových aplikací. Nejoblíbenější videoserver je podle zprávy amerických analytiků YouTube a hned za ním v řadě zemí streamovací služba Netflix. Velký zájem zaznamenaly také hry, které si uživatelé chytrých telefonů nakoupili celkem za 116 miliard dolarů (skoro 2,5 bilionu korun).

Monitor je minulostí

Během koronavirové pandemie stoupl zájem o služby typu Uber, rozvoz potravin, ale taky třeba o aplikace z oblastí zdraví a fitness, duševního zdraví - to jsou třeba meditační aplikace, ty zajímají hlavně mladé uživatele, a různé seznamky. Tam App Annie uvádí nárůst 95 procent ve srovnání s rokem 2018. Podle společnosti se také klasický desktopový monitor stává v podstatě minulostí a nahrazují ho mobilní zařízení. Dále čtěte: (První SMS zpráva byla odeslána v roce 1992. Nyní byla vydražena za sto tisíc euro).

Zdroj: Adweek, Techcrunch.

Další články
Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Akcie, nemovitosti a další možnosti, které je dobré zvážit, pokud chcete do deseti let zbohatnout

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Tipy, jak pěstovat vánoční kaktus, aby vám kvetl jako divý...

Péče o pokojovky v zimě: Pozor na průvan, suchý vzduch,...

Umělecká fotografie je na vzestupu navzdory snadné dostupnosti...

Nekvete vám orchidej? Připravte si zálivku ze dvou...

Průvodce půjčováním nářadí: vaše cesta k efektivním...

Zavřít reklamu