České společnosti představily své armádní technologie na veletrhu v Brně

Vojenství 05. června 2019 | 07:02 — Lukáš Bauer
Na letošním veletrhu IDET, který se bude konal ve dnech 29. – 31. 5. 2019, představila svůj arzenál společnost Tatra Trucks a další firmy z holdingu Czechoslovak Group. Tento každoroční veletrh je zaměřen na obranné a bezpečnostní technologie.
Dalších 5 fotografií v galerii
Armádní speciály z dílen společností Czechoslovak Group / Internet

Na veletrhu IDET v Brně, který je zaměřen na obranné a bezpečnostní technologie, představily české společnosti celou řadu produktů včetně několika novinek. Významnou účast na letošním veletrhu měly firmy z holdingu Czechoslovak Group.

K vidění tak bylo například nové mostní vozidlo AM-70 EX na podvozku Tatra Force 8 x 8 nebo obrněné vozidlo Patriot II 4 x 4 postavené rovněž na podvozku Tatra. Mezi unikátní kousky patřila určitě modernizovaná houfnice Dana M2 a také odsunovací vozidlo Treva.

Na veletrhu byla k vidění celá řada vozidel Tatra s různými nástavbami a speciálními systémy, které vznikly ve spolupráci s partnerskými firmami holdingu Czechoslovak Group. Mezi exponáty byla například Tatra 4 x 4, která měla na IDETu 2019 českou výstavní premiéru. Dále mohli návštěvníci vidět také vozidlo Tatra Force 6 x 6 a speciální přívěs vycházející z tatrovácké koncepce podvozku.

Společnost Tatra Defence Vehicle uvedla na IDETu ve světové premiéře speciální vozidlo KOVVŠ Pandur II CZ 8 x 8, které zkonstruovala a vyrábí pro potřeby Armády České republiky. Na otevřené výstavní ploše pak TDV představí i minometné vozidlo ShM Pandur II 8 x 8 vybavené zbraní Soltam Cardom ráže 120 mm.

Pardubická společnost RETIA přivezla novinku v podobě víceúčelového pulsně-dopplerovského 3D radaru ReGUARD a osvědčený mobilní radar ReTWis 5 schopný detekovat osoby za zdí nebo za jinou nekovovou překážkou. Dále čtěte: (Tatra představila své hasičské speciály na prestižním veletrhu FirEco).

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete od března vyrazit

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Cestování v září: Tipy, kam vyrazit v těchto dnech za...

Zavřít reklamu