Poškození způsobené záplavami odhalilo nacistické artefakty ve zdech jednoho z domů v Německu

Věda a technika 13. srpna 2021 | 07:00 — Lukáš Bauer
Desítky let byly ukryté ve zdech jednoho z domů v západním Německu, nyní byly nacistické artefakty objeveny díky poškození zdiva způsobeného záplavami. Do zdi byly dokumenty, plynová maska a revolver pravděpodobně ukryty během postupu spojeneckých armád.
Další 3 fotografie v galerii
Ve zdech starého domu v Německu byly objeveny nacistické artefakty / Depositphotos

Ve zdech jednoho z domů v západním Německu, který byl zasažen silnými záplavami a poškozen, byly objeveny desítky let ukryté nacistické artefakty z druhé světové války. Podle archeologů, kteří byli na místo povoláni se jedná o dokumenty, plynové masky, revolver a další artefakty, které byli nacisty pravděpodobně ukryty po příchodu spojeneckých vojsk.

Mezi objevenými věcmi byl také například portrét samotného Adolfa Hitlera, dále také odznaky nacistické strany, mosazné prsteny, dopisy a velké množství nejrůznějších spisů a dokumentů.

Překvapení za sádrokartonem

„Když jsem poprvé spatřil všechny ty věci ukryté ve zdivu našeho domu, naskočila mi husí kůže. Nikdy bych nevěřil, že se za zdmi tohoto domu může nacházet tak významný objev z dob nacistické éry, “ uvedl pro místní média Sebastian Yurtseven, který artefakty objevil.

Když Yurtseven vytáhl shnilý kus promočeného sádrokartonu, spatřil za zdí široký prostor obsahující noviny z roku 1945. Při dalším zkoumání našel koš plný výše uvedených artefaktů z období druhé světové války. Jak se ukázalo, v budově totiž sídlilo za nacistické éry místní ředitelství organizace National Socialist People’s Welfare Organization (NSV). Yurtseven spolu s jeho rodinou tvrdí, že když v šedesátých letech minulého století nemovitost koupili, neměli o tom ani tušení.

Narychlo ukryté ve zdi

Podle místních historiků tak pravděpodobně členové NSV skryli dokumenty a další materiály ve zdi, když v dubnu 1945 do města vpochodovaly spojenecké jednotky. V té době bylo totiž běžné, že se nacističtí úředníci a lidé spojení s režimem rychle zbavovali všech důkazů, které by pro ně mohly představovat potíže. Dále čtěte: (Neobvyklá stavba objevená v Mexico City bude znovu pohřbena pod vrstvou zeminy).

Zdroj: smithsonianmag.com.

Témata: artefakt, Německo, zeď, dům
Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Svět zasáhla smutná zpráva: Princezna Kate má rakovinu a podstupuje chemoterapii

Co můžete očekávat, když přivedete dítě do domácnosti se...

Jak správně prát tenisky v pračce, aby se nezničily ani boty...

Jedlá soda je dostupný a účinný pomocník v péči o psa či...

Jak jednoduše vyrobit trendy paletový nábytek na zahradu i do...

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Zavřít reklamu