Oblíbený prohlížeč Chrome dostal nový vzhled a je bezpečnější než předtím

PC a Mobil 06. září 2018 | 12:28 — Lukáš Bauer
Webový prohlížeč Chrome od společnosti Google v neděli oslavil desetileté výročí od svého vzniku. Za toto období se stal nejpopulárnějším prohlížečem na počítačích i mobilních zařízeních. Vývojáři Google v souvislosti s výročím připravili aktualizaci, která nabízí kromě nového designu také řadu nových funkcí.
Webový prohlížeč Chrome dostal nejen nový design / Shutterstock

Internetový prohlížeč Google Chrome dostal ke svému desátému výročí nový vzhled a také rozhraní. V aktualizaci bude dostupná celá řada nových funkcí, vylepšené zabezpečení a vývojářské nástroje.

Krátce po aktualizaci bude Chrome představen ve zcela novém designu. Dostane lehké a ucelené vizuální prostředí s oválnými okraji, novými a výraznějšími ikonami, zjednodušenými položkami menu a barevností. Vše je navrženo tak, aby uživatelé rychleji a přehledněji dosáhli svých cílů na webu.

Novinkou je také ukládání zkratek k oblíbeným stránkám uživatele nebo nastavení vlastního pozadí plochy prohlížeče. Google v prohlížeči upravil i adresní řádek. Pokud do něj napíšete dotaz, přímo v řádku odpoví bez nutnosti otevřít novou kartu. Uživatel se tak například ihned dozví informace o počasí, sportovních výsledcích nebo překlad cizích slov.

Vývojáři vylepšili i správce hesel. Pokud se například registrujete na nové stránce nebo jen aktualizujete stávající heslo, Chrome dokáže za vás vytvořit silné heslo. Spojí ho s vaším účtem a bude dostupné na všech vašich zařízeních. Aktualizace také řeší více než čtyřicet bezpečnostních děr a přináší mnoho nových nástrojů pro vývojáře.

Grafické změny ve stylu material design budou dostupné nejen na běžných počítačích, ale i na mobilních zařízeních. Dále čtěte: (Nový Android Pie je oficiálně venku. Přináší celou řadu novinek).

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Balení bez námahy – módní tipy pro chytré a stylové cestovatele

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete...

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Zavřít reklamu