Číňané objevili na Měsíci něco velice zajímavého. Nyní zveřejnili další fotografie

Věda a technika 29. září 2019 | 14:19 — Lukáš Bauer
Čínský lunární modul Yutu-2, který zkoumá měísíční povrch, odeslal na Zemi velice zvláštní snímky, jenž pořídil poblíž kráteru na odvrácené straně Měsíce. Na fotografii je vidět neobvyklý materiál, jehož barva se výrazně liší od okolního povrchu.
Další 1 fotografie v galerii
Na Měsíci byly objeveny zvláštní stopy / Internet

Čínská vesmírná agentura (CNSA) zveřejnila fotografie pořízené roverem Yutu-2 na odvrácené straně Měsíce. Na fotografiích je vidět zvláštní materiál, který se nachází poblíž kráteru. Podle záznamů z roveru má materiál výrazně odlišnou barvu od okolí.

Snímky byly pořízeny přední kamerou, která pomáhá robotovi vyhýbat se překážkám. Záhadný materiál se však nachází v drobné prohlubni, takže je pro rover velice obtížně dosažitelný.

Vědci se domnívají, že by se mohlo jednat o kus lunárního skla, které mohlo vzniknout při dopadu meteoritu. Dopad mohl uvolnit velké množství energie a tepla, které proměnilo lunární prach ve sklo.

Čínský rover se nyní bude snažit získat lepší fotografie tohoto záhadného materiálu, aby vědci mohli určit, o co se ve skutečnosti jedná. Výsledky výzkumu z mise by mohly pomoci při budoucí kolonizaci našeho přirozeného satelitu. Dále čtěte: Obrovský rádiový teleskop v Číně zachytil zvláštní signály z vesmíru

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Vládní konsolidační balíček výrazně omezil volnočasové benefity pro zaměstnance

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Tipy, jak pěstovat vánoční kaktus, aby vám kvetl jako divý...

Péče o pokojovky v zimě: Pozor na průvan, suchý vzduch,...

Umělecká fotografie je na vzestupu navzdory snadné dostupnosti...

Nekvete vám orchidej? Připravte si zálivku ze dvou...

Zavřít reklamu