Nový Peugeot 2008 konečně odhalen. Prohlédněte si exkluzivní fotogalerii

Auto 23. prosince 2019 | 06:39 — Anna Novotná
Málokterý malý vůz vyvolal na českém trhu takový zájem klientů jako malé SUV Peugeot 2008. Stávající verze byla uvedena před šesti lety a následně každým rokem neúnavně zvyšovala prodeje, až se stala nejprodávanějším Peugeotem u nás a současně nejprodávanějším malým SUV na českém trhu.
Dalších 11 fotografií v galerii
Ze všech SUV značky Peugeot byl právě model 2008 tím nejžádanějším / Peugeot

V loňském roce se prodalo takřka 3 000 kusů, v letošním roce to vypadá na stejně skvělý výsledek. Ani v Evropě si nevedla špatně. Ze všech SUV značky Peugeot byl právě model 2008 tím nejžádanějším.

Ovšem po šesti letech nastal čas na nový model. A vzhledem k tomu, že pro značku Peugeot jsou malé vozy strategickým segmentem, uvedla hned dva nové modely, a to prakticky současně. Jedním z nich je nový Peugeot 208, druhým nový Peugeot 2008.

V době, kdy se celý automobilový průmysl připravuje na klíčový rok 2020, ve kterém je třeba splnit extrémně přísné emisní normy stanovené Evropskou Unií, se uvedení dvou ultraúsporných vozů jeví ze strany Peugeotu jako mimořádně dobrý tah. Oba modely totiž mohou být vybaveny elektrickým motorem, a tudíž se mohou chlubit nulovými emisemi.

Peugeot 208 a 2008 ovšem mají společného mnohem více. Kromě motorů i interiéry a zejména pak unikátní i-Cockpit 3D. Jedná se o ergonomické a velice efektní uspořádání místa řidiče zahrnující maličký volant, vyvýšený přístrojový panel a velký dotykový displej doplněný o elegantní a praktické klávesy zajišťující přímý přístup k ovládání jednotlivých funkcí. Jedinečný je zde 3D systém zobrazování informací nutných k řízení vozu. Tyto informace k vám totiž doslova připlouvají ve formě hologramu a to v závislosti na jejich aktuálnosti či důležitosti. Tento způsob je velice efektní, ale zároveň i bezpečnější. Zvyšuje totiž rychlost reakce řidiče až o půl vteřiny!

I-Cockpit, poprvé uvedený v roce 2012 u původní generace modelu Peugeot 208, se stal poznávacím znamením nových Peugeotů. K dnešnímu dni ho používá už více než 6 milionů klientů. Mají ho už téměř všechny modely Peugeot včetně užitkové dodávky Peugeot Partner. V modelech 208 a 2008 ovšem najdete i-Cockpit ve své nejkrásnější podobě.

Dalším unikátním prvkem je osmistupňová automatická převodovka EAT8. Tuto technickou vymoženost u jiných vozů v tomto segmentu nenajdete. Převodka řadí mimořádně přesně, snadno a rychle. Jakmile jednou okusíte, nebudete chtít nic jiného.

Nové modely Peugeot 208 a 2008 jsou pro francouzskou automobilku naprosto zásadní. Vždyť se od nich očekává, že společně zajistí až 40 % prodejů značky Peugeot v ČR. Českým médiím byly novinky odhaleny společně 28. listopadu v Innocrystalu ve Zlatníkách nedaleko Prahy. Pro Peugeot 2008 se jednalo o úplně první odhalení v ČR, ale nejen to, dokonce šlo o úplně první domácí představení vozu v Evropě. V naší fotogalerii najdete exkluzivní fotografie.

Témata: Peugeot, auto, moto
Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Svět zasáhla smutná zpráva: Princezna Kate má rakovinu a podstupuje chemoterapii

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Tipy, jak pěstovat vánoční kaktus, aby vám kvetl jako divý...

Péče o pokojovky v zimě: Pozor na průvan, suchý vzduch,...

Umělecká fotografie je na vzestupu navzdory snadné dostupnosti...

Nekvete vám orchidej? Připravte si zálivku ze dvou...

Zavřít reklamu