Nová bezpečnostní aktualizace Windows 10 může způsobit nečekané problémy

PC a Mobil 25. dubna 2020 | 16:47 — Lukáš Bauer
Společnost Microsoft vydala novou bezpečností aktualizaci operačního systému Windows 10, která však může uživatelům způsobit vážné problémy. Po instalaci záplaty se totiž začala objevovat takzvaná modrá smrt a někteří uživatelé si dokonce stěžovali na ztrátu dat.
Další 1 fotografie v galerii
Nová bezpečnostní záplata způsobuje uživatelům problémy / Depositphotos

Nejnovější aktualizace operačního systému Windows 10 od společnosti Microsoft se nezdařila a některým uživatelům způsobila vážné potíže. Na jejich obrazovkách se totiž začala objevovat velmi obávaná chybová hláška, které se přezdívá modrá smrt. Někteří uživatelé nejrozšířenějšího operačního systému dokonce uváděli, že přišli o svá data.

Chyby se projevily potom, co si uživatelé stáhli aktualizaci s označením KB4549951. Tato menší záplata, která vyšla v polovině dubna, měla napravit bezpečnostní chyby.

Takzvaná modrá smrt (BSOD) se objevuje většinou ve chvíli, kdy určitá operace vede k nečekanému kolapsu operačního systému. Důvodů může být mnoho od hardwarového problému až k poškozeným instalačním souborům, ovladačům nebo nekompatibilním aplikacím s danou verzí Windows.

Stejný problém podle zkušeností uživatelů způsobuje i nová záplata, která v některých případech dokonce znemožnila úplné spuštění systému. Kromě toho však nová aktualizace může v některých případech způsobit také smazání některých souborů a dokumentů.

Jelikož se nejedná o standardní smazání, tedy vyhození do koše, dané soubory už nelze obnovit. Menší počet uživatelů také upozornil na celkové zpomalení výkonu počítače po instalaci aktualizace.

Uživatelé se mohou bránit proti poškození tím, že problémovou aktualizaci vymažou v nastavení Windows update. V této sekci lze záplatu s číslem KB4549951 vyhledat a odinstalovat. Pokud aktualizaci nelze odstranit běžným způsobem, je možné ji smazat v takvaném nouzovém režimu, který lze zvolit při startu systému. Dále čtěte: (Jeden z největších kybernetických útoků zasáhl již 200 tisíc počítačů z celého světa).

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Svět zasáhla smutná zpráva: Princezna Kate má rakovinu a podstupuje chemoterapii

Pokud chcete vyčistit žluté skvrny od potu, vyzkoušejte sílu...

Ucpal se vám záchod? Než zavoláte instalatérovi, zkuste...

Zapíchněte k pokojovým rostlinám hlavičky zápalek. Působí...

Zabraňte rosení oken dřív, než se vám v bytě rozleze...

Hypoteční turistika se přestane od září vyplácet, banky...

Tipy, jak vybrat dokonalé hliníkové dveře

Zavřít reklamu