Facebook využívá umělou inteligenci v rámci zvláštního projektu. Snaží si udržet uživatele a investory za každou cenu

PC a Mobil 28. července 2020 | 10:20 — Lukáš Bauer
Společnost Facebook vytvořila pomyslné bitevní pole umělých inteligencí, s jejichž pomocí se snaží simulovat chování uživatelů na této největší sociální síti. Miliony algoritmů se budou snažit porušovat pravidla Facebooku a simulovat tak chování lidí. Společnost chce tímto krokem vylepšit bezpečnost sítě.
Další 1 fotografie v galerii
Umělá inteligence bude simulovat chování uživatelů / Pixabay

Sociální síť Facebook bude využívat miliony algoritmů umělé inteligence k rozsáhlé simulaci chování uživatelů. V rámci projektu nechá umělou inteligenci záměrně porušovat pravidla a bude se snažit na potencionálně odhalené hrozby reagovat.

Facebook se totiž v posledních letech rozrostl natolik, že jeho vliv na myšlení lidí je enormní. Facebook využívá v současné době přibližně 2,6 miliardy lidí a pro společnost je tak stále těžší si udržet dobrou pověst, jelikož stránky Facebooku jsou často využívány pro šíření lží a dezinformací.

Společnost se proto rozhodla vytáhnout do boje a udržet si dobrou pověst nejen mezi uživateli, ale také životně důležitými investory. V rámci této snahy spustil prostředí WES neboli Web-Enabled Simulation, což je velice realistická virtuální replika věhlasné sociální sítě, která využívá strojové učení, umělou inteligenci, teorii her a takzvané multiagentní systémy.

Experimentální projekt

Počítačoví výzkumníci, kteří mají provoz systému na starost, věří, že díky tomuto kroku budou lépe schopni předvídat a potlačovat růst negativních vlivů sociální sítě, zejména v oblasti masivního zneužívání Facebooku k šíření dezinformací.

Nová technologie je vybavena mnoha tisíci umělými inteligencemi, které spolu navzájem komunikují, debatují a posílají si vzkazy a odkazy. Celé chování umělé inteligence tak kopíruje chování reálných uživatelů. Tento experimentální projekt je podle společnosti Facebook ve světě zcela průkopnický a ojedinělý.

Zbraně, drogy a násilí

Autonomní programy se budou pokoušet běžnou rutinu ideálního klidného prostředí Facebooku narušovat činnostmi, které jsou proti jeho pravidlům. Jedná se zejména o nakupování zbraní a drog, šíření dezinformací, vyzývání k násilí a mnoho dalších porušení pravidel. Dále čtěte: (Facebook měl opět vážnou chybu. Zveřejnil identitu lidí, kteří spravují facebookové stránky).

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Svět zasáhla smutná zpráva: Princezna Kate má rakovinu a podstupuje chemoterapii

Hypoteční turistika se přestane od září vyplácet, banky...

Tipy, jak vybrat dokonalé hliníkové dveře

Zapíchněte k pokojovým rostlinám hlavičky zápalek. Působí...

Ucpal se vám záchod? Než zavoláte instalatérovi, zkuste...

Jak mít dokonale ozdobený vánoční strom? Udělejte to jako...

Proč se vám doma tvoří prach, sotva ho utřete, a tipy, co s...

Zavřít reklamu