Měj rád svého klienta a on ti to vrátí. Pařížský autosalon je důkazem

Auto 16. října 2022 | 09:33 — Anna Novotná
Francouzští spotřebitelé zvolili v loňském průzkumu Peugeot jako svou preferovanou značku, a to v rámci všech kategorií produktů. Proč právě tuto značku? Peugeot o přízeň francouzské veřejnosti nikdy neměl nouzi. Za to vděčí proslulé národní hrdosti a snaze podpořit domácí průmysl koupí lokálních produktů.
Dalších 5 fotografií v galerii
Nejočekávanější novinkou nejen u značky Peugeot, ale i v rámci celého autosalonu, bude rozhodně nový Peugeot 408 / Peugeot

Vozy se lvem ve znaku jsou tak v této zemi nejprodávanější, stejně jako jízdní kola či skútry, které také patří do sortimentu značky Peugeot. V loňském roce sympatie veřejnosti s Peugeotu ještě vzrostly. Za doby covidové, kdy vláda přicházela s novými a novými zákazy a omezeními, automobilka Peugeot ukázala, že se v těžké době dovede postarat jak o své zaměstnance i klienty. Zavedla online prodej vozů a další služby, včetně online financování, protiúčtu atd. Zákazníkům byly nové vozy dopravovány až domů, zatímco staré ojetiny odváženy. Také servisování vozů prošlo změnami. Klient například mohl například schvalovat veškeré zakázky z pohodlí svého domova. Peugeot zkrátka dokázal, že pro své klienty udělá, co je v jeho silách. A zákazníci to oceňují a zachovávají značce přízeň. Například model Peugeot 208 je nejprodávanějším vozem ve Francii, a elektrická varianta e-208 je nejprodávanějším elektromobilem.

Není divu, že se Peugeot před svým milovaným a milujícím francouzským publikem chce ukázat i na říjnovém pařížském autosalonu. Vystavuje zde své největší novinky včetně tří světových premiér a pro návštěvníky chystá velkolepou show.

Nejočekávanější novinkou nejen u značky Peugeot, ale i v rámci celého autosalonu, bude rozhodně nový Peugeot 408. Kromě čtyř zde vystavených vozů, které si budou moci návštěvníci prohlédnout, si jistě získá pozornost i vůz instalovaný v kouli nazvané „La Sphère“, pozoruhodné konstrukci vysoké přes 6 metrů, která je průhledná a otočná a umožňuje návštěvníkům prohlédnout si vůz ze všech úhlů. 

Další novinkou bude Peugeot E-208, který je opatřen novým elektromotorem o výkonu 115 kW/a baterií nové generace. To spolu s řadou evolucí, které od roku 2021 výrazně zlepšily jeho energetickou účinnost, zajistilo, že dojezd nového Peugeotu E-208 může přesáhnout až 400 km. 

Jednou z hlavních atrakcí na stánku značky bude také Peugeot 9X8 Hybrid Hypercar, inovativní vůz, který je od července přihlášen do kategorie Le Mans Hypercar mistrovství světa ve vytrvalostních závodech (WEC). V roce 2023 se Peugeot s vozem 9X8 zúčastní výjimečné události, kterou bude 100. ročník závodu 24 hodin Le Mans.

Návštěvníky autosalonu čeká v Paříži také jedinečná příležitost otestovat vodíkovou technologii v reálném provozu. To zajistí Peugeot E-Expert Hydrogen. Tento vůz využívá k pohonu vodíkový palivový článek. Má dojezd 400 km, výkon 100 kW a točivý moment 260 Nm a může přepravovat až 1 000 kg užitečného nákladu v nákladovém prostoru o objemu 6,1 m3. Odborníci na palivové články budou přítomni ve speciálním stánku v hale 3 a bude možné absolvovat třicetiminutovou testovací jízdu s vozem Peugeot E-Expert Hydrogen v okolí Porte de Versailles v doprovodu technického specialisty značky. 

Milovníci skútrů si určitě na stánku Peugeotu nenechají ujít elektroskútr Peugeot e-Streetzone. Bude k dispozici ve dvou verzích, s jednou nebo dvěma bateriemi, přičemž silnější varianta nabízí dojezd až 112 km. Peugeot e-Streetzone je vybaven vyjmutelnými bateriemi, které lze snadno a rychle dobíjet z jakékoli domácí zásuvky. Díky osvědčenému podvozku a jízdním vlastnostem je e-Streetzone značky Peugeot Motorcycles ideálním dopravním prostředkem pro centra měst. 

A ještě jedno velké překvapení Peugeot pro své fanoušky přichystal. Pozval totiž na stánek své ambasadory. Návštěvníci se tak mohou osobně potkat se slavnými piloty závodních aut. Dorazí například Jean-Eric Vergne, Paul di Resta a Mikkel Jensen. Z francouzského města Toulouse přijedou také známí ragbisté – úřadující mistři Evropy i Francie, mezi nimi také Antoine Dupont, který byl v roce 2021 vyhlášen nejlepším hráčem světa. Kromě sportovců přijede i krásná Diane Leyre, která se pyšní titulem Miss France 2022.

Zdroj: Peugeot

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete od března vyrazit

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Cestování v září: Tipy, kam vyrazit v těchto dnech za...

Zavřít reklamu