Pracant ve slušivém obleku: Peugeot představil dodávku, která překročila hranice světa užitkových vozů

Auto 27. června 2018 | 07:07 — Monika Knorková
Pokud si představujete pod pojmem „dodávka“ nevzhlednou krabici pro převoz nákladu, oproštěnou od výsad osobních aut, pak vás nový Peugeot Partner překvapí. Uvede vás do světa, kde dělník nosí slušivý oblek a zvládá ty nejmodernější technologie.
Dalších 6 fotografií v galerii
Peugeot Partner je pracant ve slušivém obleku / Peugeot

Vývojáři společnosti Peugeot dostali náročný úkol: vytvořit užitkový vůz, který nezůstane ve stínu nejnovějších veleúspěšných modelů značky, jako jsou Peugeot 5008, 3008 a 2008, a bude jim spolu s novinkou Peugeot Rifter stát hrdě po boku. Nový Peugeot Partner má spojovat příjemné s užitečným, postarat se o to, aby jeho majitel usedal každý den za volant s radostí, optimalizoval svůj čas, cítil se v bezpečí a zvládal s vozem jakékoli jízdní podmínky, a přesto má Partner zůstat efektivním pracovním nástrojem. Toto dilema vyřešili u Peugeotu chytře, uvedli dodávku s atraktivním designem a vlastnostmi osobního vozu.

Tou největší výhodou modelu Peugeot Partner je kabina Peugeot i-Cockpit®. Přestože už si ji pořídily více než 4 miliony klientů, u užitkového vozu se objevuje poprvé. K jejím přednostem patří:

  • Kompaktní volant se dvěma plochými díly pro lepší uchopení a ovladatelnost, což znamená rychlejší a méně únavné manévrování.
  • Vyvýšená přístrojová deska umístěná v zorném poli řidiče umožňuje číst důležité informace a nespouštět přitom oči z cesty, což je zárukou bezpečnosti a pohodlí.
  • Kapacitní dotykový displej 8" umístěný do středu palubní desky je natočený směrem k řidiči a poskytuje mu přímý a permanentní přístup k hlavním funkcím, jimiž nastavuje svůj komfort: rádio, navigace, nastavení vozu, telefon…

Další plus, které od „užitkáče“ nečekáte, je potěšení z jízdy. Značka Peugeot na něj klade důraz u všech svých osobních vozů, není tedy důvod, aby ho nedopřála i Partnerovi. Vybavila ho tedy kromě kabiny Peugeot i-Cockpit také upravenou modulární platformou EMP2, dynamickými motory a inovativními technologiemi, které usnadňují řízení a činí ho instinktivním a bezpečným.

Peugeot Partner předkládá úctyhodný seznam technologických prvků výbavy, který je a v tomto segmentu nevídaný. Vyrovná se vozu SUV Peugeot 3008 a jeho součástí jsou například:

  • Elektrická parkovací brzda se snadno ovládá, navíc se odstraněním ruční brzdy uvolnil prostor pro přihrádku nebo rozšíření sedadla ve verzi se třemi místy v první řadě. 
  • Adaptivní tempomat udržuje nastavenou rychlost a upravuje vzdálenost od vozu jedoucího vpředu.
  • Rozšířený systém rozpoznávání dopravního značení zobrazuje dopravní značky a maximální povolenou rychlost doporučuje jako hodnotu pro omezovač rychlosti / tempomat.
  • Aktivní systém varování před neúmyslným opuštěním jízdního pruhu upravuje v případě nepozornosti řidiče dráhu vozu.
  • Systém sledování bdělosti řidiče prostřednictvím kamery sleduje chování řidiče a analyzuje pohyby volantu. Pokud systém zjistí pokles pozornosti řidiče, upozorní ho zvukovým a vizuálním signálem.
  • Active Safety Brake pro případ zjištění rizika srážky.
  • Kontrola stability přívěsu stabilizuje oscilační pohyby přívěsu a v případě potřeby vůz zpomalí.
  • Automatické přepínání dálkových světel na potkávací a naopak.
  • Couvací kamera „Visiopark 180°“ přenáší na displej okolí za vozem v úhlu 180°, s možností klasického zobrazení 180° (ptačí perspektiva) nebo „zoom“ s přiblížením překážky.
  • Hlídání mrtvého úhlu s výstražnou kontrolkou ve vnějších zpětných zrcátkách.
  • Hands-free přístup a startování vozu.

A nezapomíná ani na dnes tolik diskutovanou konektivitu a přidává: připojení Bluetooth, bezdrátovou nabíječku na chytrý telefon, Mirror Screen, 3D on-line navigace, jack konektor atd.

I když má Partner moderních technologií na rozdávání, duší zůstává pracant připravený usnadnit svému majiteli práci. Proto uvádí dvě klíčové novinky: ukazatel přetížení a funkci Surround Rear Vision, která pomocí kamery umožňuje sledovat mrtvé úhly. 

Nový Peugeot Partner je k dispozici ve dvou délkách 4,40 m (L1) a 4,75 m (L2). Rozměry vozu s délkou 4,40 m garantují optimalizovanou ložnou plochu o 1,81 m a dokonale odpovídají standardu segmentu. Tato verze umožňuje naložit dvě europalety o kapacitě od 3,30 m3 do 3,80 m3. Druhá verze je o 35 cm delší a nabízí ložnou plochu o 2,16 m a objem nákladového prostoru mezi 3,90 m3 a 4,40 m3.

Hodnota užitečného zatížení je v segmentu nejvyšší a pohybuje se od 650 kg do 1 000 kg. Nový PEUGEOT PARTNER bude uveden na mezinárodní trh v listopadu 2018.

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Vládní konsolidační balíček výrazně omezil volnočasové benefity pro zaměstnance

Hypoteční turistika se přestane od září vyplácet, banky...

Tipy, jak vybrat dokonalé hliníkové dveře

Zapíchněte k pokojovým rostlinám hlavičky zápalek. Působí...

Ucpal se vám záchod? Než zavoláte instalatérovi, zkuste...

Jak mít dokonale ozdobený vánoční strom? Udělejte to jako...

Proč se vám doma tvoří prach, sotva ho utřete, a tipy, co s...

Zavřít reklamu