Tatra podpoří expedici navazující na legendární cestu kolem světa vozu Tatra T 815 GTC

Auto 25. dubna 2019 | 10:13 — Lukáš Bauer
Před koncem 80. let se nadšenci vydali na slavnou pouť kolem světa s legendárním vozem Tatra T815 GTC. Na odkaz této výpravy chce nyní navázat novodobá expedice a společnost Tatra Trucks hodlá tuto jedinečnou akci podpořit.
Další 3 fotografie v galerii
Nová výprava dostala název Tatra kolem světa 2 / Tatra Trucks

Myšlenku obnovit legendární expedici vozu Tatra T815 GTC kolem světa plánují nadšenci Petr Holeček a Marek Havlíček již několik let. Expedici, která by se měla uskutečnit v letech 2020 až 2022, hodlá podpořit i společnost Tatra Trucks.

Během dlouhé cesty by měla výprava ujet až 270 tisíc kilometrů napříč zeměkoulí a má se jednat o největší expedici kolem světa, které by se mohlo zúčastnit až 600 lidí. Samotný vůz bude vybaven místy pro zájemce, kteří se budou postupně střídat a budou tak moci zažít jedinečné dobrodružství.

„Chceme nejen vzdát hold původní expedici, ale hlavně v lidech rozdmýchat touhu objevovat, poznávat a překonávat hranice, nejen ty státní, ale i své vlastní," uvedl Marek Havlíček. 

Společnost Tatra Trucks chce expedici maximálně podpořit. „Naše společnost je hrdá na svou historii a první expedice Tatra kolem světa je její součástí. Jsme tedy rádi, že se našli cestovatelé, kteří chtějí na její odkaz navázat a zároveň přišli s konkrétním a promyšleným projektem. Proto jsme se rozhodli, že je v jejich plánech podpoříme,“ vysvětlil Petr Hendrych, místopředseda představenstva a ředitel obchodu a marketingu Tatra Trucks. 

Expedice Tatra kolem světa 2 postupně navštíví až 68 zemí, přičemž trasa bude jedinečná, nikdo před tím ji v této podobě neabsolvoval. Zároveň však bude mít společné průsečíky s původní trasou expedice Tatra kolem světa z konce 80. let, a i tímto způsobem na ni bude odkazovat. 

Expedice dostane speciální vozidlo Tatra s podvozkem v konfiguraci 4 x 4, které bude svým designem odkazovat na původní automobil Tatra T 815 GTC. Vozy Tatra díky svému jedinečnému podvozku, vzduchem přímo chlazenému motoru a konstrukci je výborným cestovatelským vozem pro náročné podmínky a terén. Dále čtěte: (Tatra představí speciální těžké vozy řady Phoenix pro drsné skandinávské prostředí).

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Balení bez námahy – módní tipy pro chytré a stylové cestovatele

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete...

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Zavřít reklamu