Těžké nákladní vozy Tatra pomáhají na zničené jižní Moravě. Automobilka je zapůjčila hasičům

Auto 03. července 2021 | 16:16 — Lukáš Bauer
Kopřivnická automobilka Tatra Trucks zapůjčila Hasičskému záchrannému sboru ČR na dobu neurčitou celkem pět sklápěčů Tatra v provedení 6 x 6 a 8 x 8. Těžké vozy na Moravě zasažené silným tornádem pomáhají s odklizením sutin. Společnost je do služby zapůjčila na dobu neurčitou
Další 3 fotografie v galerii
Těžké sklápěče Tatra pomáhají na jižní Moravě / Tatra Trucks

Kopřivnická automobilka Tatra Trucks půjčila Hasičskému záchrannému sboru ČR bezúplatně a na zatím neohraničenou dobu pět tatrovek, sklápěček, které jsou nasazeny na odvoz suti z jihomoravských obcí postižených tornádem. Jedná se o pět vozidel typové řady Phoenix na podvozcích konfigurace 6 x 6 a trojici těžkých vozů v konfiguraci 8 x 8. Tři zapůjčená vozidla byla předána HZS v úterý 29. června, další dvě pak ve středu 30. června.

Rychlá pomoc na Moravu

Rychlé poskytnutí tatrovek pro potřebu hasičů podpořili osobně akcionáři společnosti Tatra Trucks Michal Strnad, majitel holdingu Czechoslovak Group, a René Matera, majitel holdingu Promet Group.

„Komunikovali jsem s Hasičským záchranným sborem, jakou pomoc může automobilka Tatra Trucks poskytnout, a poskytnutí sklápěček pro odvoz suti jsme vyhodnotili jako velmi potřebnou a užitečnou věc. V případě, že by to bylo potřeba, je naše společnost připravena nasadit na pomoc i své tovární řidiče. Pevně věřím, že naše pomoc posílí schopnosti HZS a urychlí odstraňování následků této živelní pohromy,“ uvedl Pavel Lazar, generální ředitel Tatra Trucks.

Znovuzrození Tatry

Společnost Tatra Trucks převzala světoznámou kopřivnickou automobilku v roce 2013 a podrobila ji nadmíru úspěšné reorganizaci. Kromě standardizovaných modelových řad vyrábí i speciální nákladní vozidla na míru požadavkům zákazníka. Osmdesát procent produkce automobilky je určeno k exportu. Automobilka Tatra Trucks zaměstnává více než 1000 lidí a dalších více než 600 pracuje v dceřiném podniku Tatra Metalurgie zaměřeném zejména na slévárenství a kovárenství. 

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Svět zasáhla smutná zpráva: Princezna Kate má rakovinu a podstupuje chemoterapii

Hypoteční turistika se přestane od září vyplácet, banky...

Tipy, jak vybrat dokonalé hliníkové dveře

Zapíchněte k pokojovým rostlinám hlavičky zápalek. Působí...

Ucpal se vám záchod? Než zavoláte instalatérovi, zkuste...

Jak mít dokonale ozdobený vánoční strom? Udělejte to jako...

Proč se vám doma tvoří prach, sotva ho utřete, a tipy, co s...

Zavřít reklamu