Jak bezpečně odstranit zaschlý hmyz z kapoty auta. Zapomeňte na babské rady a houbičku

Auto 12. září 2021 | 17:02 — Zuzana Procházková
Slunečné teplé dny doslova vybízí k podnikání výletů v přírodě. Často však stačí jen jedna projížďka autem v přírodě, abyste měli čelní masku auta doslova pokrytou nánosem much a jiného hmyzu. Poradíme vám, co s tím.
Další 3 fotografie v galerii
Nenechejte hmyz na kapotě dlouho zaschnout / Depositphotos

Hmyz na kapotě auta je postrach mnoha řidičů, neboť odstranit hmyzí nános není vždy jednoduché. Bohužel neexistuje žádná prevence, neboť to by znamenalo nechat auto v garáži a jezdit jiným dopravním prostředkem.

Nenechte hmyz na kapotě zcela přischnout

Důležité je nenechat hmyz na kapotě dlouho zaschnout. Čím déle zůstane hmyz na kapotě, tím hůře potom půjde odstranit. Ještě za předpokladu, že necháváte auto venku na slunci, pak se tam hmyz může doslova připéct. Dalším problémem je poté to, že hmyz obsahuje poměrně hodně agresivní kyseliny a z dlouhodobého hlediska může trvale poškodit lak auta.

Jaký přípravek použít na odstranění hmyzu

Vedle běžného prostředku na mytí nádobí, jaru, máte možnost zakoupit účinnějšího pomocníka, a to speciální přípravek v rozprašovači. Zakoupíte jej na každé benzínce a oproti jaru s ním hmyz z kapoty dostanete mnohem rychleji.

A jak tedy pracovat se speciálním přípravkem zakoupeným na benzínce? Naneste jej na místa s nalepeným hmyzem a nechte nějakou chvíli působit. Přesný čas bude napsaný na prostředku. Poté prostředek smyjte proudem vody a očistěte mokrým hadříkem z mikrovláken. V žádném případě nepoužívejte hrubou stranu houbičky na nádobí. S tou byste si akorát silně poškrábali lak auta.

Pozor na babské rady na internetu

Na internetu kolují různé babské rady o tom, jak se bleskovou rychlostí zbavit zaschlého hmyzu na kapotě auta. Dejte si však na ně pozor. Mnoho rad vám může kapotu auta akorát zničit.

Například jeden babský trik hovoří o tom, že byste měli místo hadříku z mikrovlákna použít na stírání auta starou záclonu, což je nesmysl, a hlavně některé materiály záclon mohou lak auta poškrábat. Další babskou radou je například využití coca coly namísto speciálního prostředku.

Odstranění hmyzu slibují také speciální oleje ve spreji jako například WD-40. Je potřeba však být s touto metodou opatrní, neboť můžou olej rozmazat stěrače a vy pak skrz sklo neuvidíte nic. Dále čtěte: Pokud chcete ihned nakopnout orchidej k novému růstu a květenství, zaměřte se na kořeny.

Zdroj: geico.com, tipsbulletin.com, wikihow.com.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Balení bez námahy – módní tipy pro chytré a stylové cestovatele

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete...

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Zavřít reklamu