Nový Peugeot 308 SW přichází na český trh. Čím obhájí svou cenovku?

Auto 26. května 2022 | 11:15 — Anna Novotná
Nejžhavější novinka francouzské automobilky právě dorazila do Česka. „Konečně je tady, dlouho jsme na ni čekali!“ prozradil na tiskové konferenci k uvedení vozu ředitel značky Peugeot v ČR, Marco Venturini. „Covid pěkně zamíchal kartami ve všech směrech a uvedení na trh se několikrát odkládalo. Teď je ale nový kombík tady a my jsme nadšení, že ho můžeme představit budoucím klientům.“
Dalších 5 fotografií v galerii
Nový Peugeot 308 SW se v Česku prodává od poloviny května / Peugeot

U Peugeotu 308 SW si stačí zapamatovat číslo 5 a hned máte vše pohromadě. Prodává se za cenu od 555 tisíc korun a k tomu přidává 5 let záruky. Cenovka není zrovna z levného kraje. Čím si ji tento nový Peugeot obhájí? 

„Nový Peugeot 308 SW má už od základu mimořádně bohatou výbavu. Navíc nezačínáme naší nejnižší výbavou Access ani druhou Active, ale až třetí, nazvanou Active Pack,“ vysvětluje Miloslav Doupal, produktový manažer Peugeotu. Active Pack má už v základní výbavě prvky, které by se daly nazvat přinejmenším nadstandardními, jako například 6 airbagů, elektrická parkovací brzda, zadní parkovací asistent, barevný kapacitní dotykový 10“ displej HD, kompaktní multifunkční kožený volant, automatická dvouzónová klimatizace, hands-free startování vozu, 17palcová hliníková kola a zejména pak ultramoderní infotainment i-Connect® a přední LED světlomety s integrovanými LED denními světly. Výbava je tedy vskutku královská.

Možná vás napadne, že už k ní není třeba nic přidávat. Jakmile ovšem zjistíte, co si lze přiobjednat, zřejmě změníte názor. Peugeot 308 SW má totiž v příplatkové nabídce doplňky výbavy, které obvykle nabízejí jen prémiové segmenty.

„Klientům doporučujeme zejména nové světlomety s revoluční technologií Peugeot Matrix LED. Jedná se o dálková světla se schopností ve tmě neustále naplno svítit, aniž by oslňovala ostatní řidiče. Dále pak vyhřívaný volant nebo adaptivní tempomat s funkcí Stop & Go, který nově ovládá poloautomatickou změnu jízdního pruhu, doporučení rychlosti a přizpůsobení rychlosti v zatáčkách. Převratnou novinkou je také systém sledování mrtvého úhlu s dlouhým dosahem, a to až 75 metrů,“ říká Miloslav Doupal. Řešíte-li občas problémy s parkováním, můžete je bez obav svěřit zcela novému systému Visiopark 3 složenému ze čtyř kamer pokrývajících 360° a couvací kamery s ostřikovačem.

Připlatíte-li si za prostřední výbavu Allure Pack, dostanete sériově i velmi praktickou funkci Rear Warning. Ta za vás ohlídá pohyb za autem, vyjíždíte-li z parkoviště. Výbava GT obsahuje kromě výše zmíněného také systém AQS neboli Air Quality System, který neustále monitoruje kvalitu vzduchu vstupujícího do prostoru pro cestující a v případě zjištění znečištění automaticky aktivuje funkci recyklace. AQS je doplněn systémem Clean Cabin pro úpravu vzduchu s filtrací znečišťujících plynů a částic. Údaje o kvalitě vzduchu se navíc zobrazují na centrálním dotykovém displeji.

Vrcholná verze výbavy GT PACK se prodává za 870 tisíc korun a je určená pro opravdové fajnšmejkry. Postará se o váš dokonalý komfort. Přímo by se dalo říct, že vás zahrne luxusem. Otevře vám bezkontaktně zavazadelník, abyste mohli nakládat s plnýma rukama. Její elektricky nastavitelné sedadlo v 10 směrech s ergonomickým certifikátem AGR (Akce pro zdravá záda) je samozřejmě vyhřívané a masážní. Navíc si můžete elektricky nastavit bederní opěrku i sklon sedáku. Cestování v takových křesílkách se bez přehánění dá nazvat „Business Class“. 

Kompletní ceník najdete na stránkách peugeot.cz. Chcete-li si nový Peugeot 308 SW vyzkoušet na vlastní kůži, navštivte akci Peugeot Emotion Day, kde bude právě tento model hlavní hvězdou. Můžete samozřejmě zajít i k vašemu nejbližšímu prodejci, protože vozy Peugeot 308 SW právě dorazily do koncesionářské sítě. 

 Zdroj: Peugeot.

Témata: auto, moto, Peugeot
Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete od března vyrazit

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Cestování v září: Tipy, kam vyrazit v těchto dnech za...

Zavřít reklamu