Uzavření výroby forem pro vstřikované díly

Komerční sdělení 04. srpna 2023 | 13:56 — Lucie Wirthová
V souvislosti s ukončením činnosti výrobce forem pro vstřikování plastových automobilových dílů je nyní v dražbě více než 300 vysoce kvalitních kovoobráběcích strojů a souvisejícího příslušenství a tři zřídka používané vstřikovací stroje. Až do 5. července mohou zájemci podávat na stránkách Surplex.com nabídky na toto vysoce kvalitní průmyslové zboží.
Výroba forem pro vstřikované díly musela být uzavřena / Surplex

Automobilový průmysl prochází trvalou přeměnou. V takto dynamickém a neustále se měnícím odvětví to znamená, že některé společnosti musí vstoupit na trh a upravit své portfolio a jiné musí činnost ukončit. Těmito otřesy jsou ohroženi zejména menší dodavatelé a jejich subdodavatelé.

V italském městě Castelfidardo (provincie Ancona) musel nyní ukončit činnost výrobce forem. Specializoval se na výrobu forem pro automobilový průmysl. Jeho portfolio tvořila zejména výroba forem pro vnější a vnitřní automobilové komponenty, jako jsou dveřní, boční a výztužné panely a komponenty nárazníků.

Výroba forem a vstřikování

Výroba forem a vstřikování jsou základními výrobními procesy v automobilovém průmyslu. Při výrobě forem se z oceli nebo hliníku vytvářejí nástroje, které slouží jako formy pro proces vstřikování. Při vstřikování se do těchto forem pod vysokým tlakem vstřikuje roztavený plast. Po ochlazení a vytvrdnutí získá plast tvar nástroje, a tím vytvoří konečný díl. Tento proces umožňuje výrobu vysoce přesných a složitých dílů ve velkém množství, což z něj činí ideální metodu pro automobilový průmysl.

Stroje výrobce forem

Pokud výrobce forem ukončí svou činnost, na trh s použitými stroji se dostanou především stroje pro obrábění kovů. Na stránkách Surplex.com je nyní těchto více než 300 kvalitních zařízení a příslušenství až do 5. 7. v aukci.

Mezi nimi:

  • různá obráběcí centra, jako jsou STS RED DEVIL a STS AVANTGARDE, PARPAS THSX/2000, OMV HS328 a HSL316 a také EUMMACH HSM1000L
  • desková vyvrtávačka STS F2500
  • bruska ROSA ERMANDO LINEA SILVER 12.8

Vzhledem k tomu, že vyrobené formy byly testovány v reálných podmínkách na vstřikovacích strojích, je do aukčního portfolia zahrnuto i zařízení používané výhradně pro testování forem (od 250 do 2400 t):

  • HAITIAN HT 2400 GOLD
  • MIR RMP 450 a MIR RMP 200

S uzavřením závodu dochází nejen k prodeji hlavních strojů. Také to znamená, že jsou k dispozici příslušná provozní zařízení, měřicí přístroje a další příslušenství. Zájemci tak mají velkou příležitost získat značné množství vysoce kvalitního vybavení. Zařízení od subdodavatelů splňují vysoké nároky výrobců automobilů na přesnost a efektivitu.

Prohlídka zařízení a strojů je v Castelfidardo (Itálie) možná po předchozí domluvě. Pokud je to pro vás příliš daleko, můžete  se podívat na inovativní 3D prohlídku, která vám umožní virtuálně si prohlédnout celou továrnu v jejím současném stavu.

Likvidace podniku

Problémy spojené s likvidací podniku jsou různorodé. Podporu zde mohou poskytnout specialisté, jako je například průmyslová aukční síň Surplex, která převezme ocenění, prodej a přepravu prodejných strojů a vybavení podniku. V Castelfidardu bylo veškeré vybavení komplexně zkatalogizováno, zdokumentováno a natočeno pro virtuální prohlížení. To zajišťuje maximální transparentnost. Po ukončení aukce a předání všech strojů novým majitelům je prázdná budova předána majiteli.

Další články
Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Užijte si vzácný čas s rodinou na dovolené snů: Bílé bláže, blankytně modrá voda i fascinující podmořský svět - to jsou Maledivy

Last minute Turecko s cestovní kanceláří TUI aneb Prožijte...

Dlouhá cesta může být pro dítě utrpením, nová auta ale...

Dokonalé prázdninové letovisko? Plážové ráje Bodrumu...

Balení bez námahy – módní tipy pro chytré a stylové...

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete...

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Zavřít reklamu