Oblíbený prohlížeč Chrome dostal nový vzhled a je bezpečnější než předtím

PC a Mobil 06. září 2018 | 12:28 — Lukáš Bauer
Webový prohlížeč Chrome od společnosti Google v neděli oslavil desetileté výročí od svého vzniku. Za toto období se stal nejpopulárnějším prohlížečem na počítačích i mobilních zařízeních. Vývojáři Google v souvislosti s výročím připravili aktualizaci, která nabízí kromě nového designu také řadu nových funkcí.
Webový prohlížeč Chrome dostal nejen nový design / Shutterstock

Internetový prohlížeč Google Chrome dostal ke svému desátému výročí nový vzhled a také rozhraní. V aktualizaci bude dostupná celá řada nových funkcí, vylepšené zabezpečení a vývojářské nástroje.

Krátce po aktualizaci bude Chrome představen ve zcela novém designu. Dostane lehké a ucelené vizuální prostředí s oválnými okraji, novými a výraznějšími ikonami, zjednodušenými položkami menu a barevností. Vše je navrženo tak, aby uživatelé rychleji a přehledněji dosáhli svých cílů na webu.

Novinkou je také ukládání zkratek k oblíbeným stránkám uživatele nebo nastavení vlastního pozadí plochy prohlížeče. Google v prohlížeči upravil i adresní řádek. Pokud do něj napíšete dotaz, přímo v řádku odpoví bez nutnosti otevřít novou kartu. Uživatel se tak například ihned dozví informace o počasí, sportovních výsledcích nebo překlad cizích slov.

Vývojáři vylepšili i správce hesel. Pokud se například registrujete na nové stránce nebo jen aktualizujete stávající heslo, Chrome dokáže za vás vytvořit silné heslo. Spojí ho s vaším účtem a bude dostupné na všech vašich zařízeních. Aktualizace také řeší více než čtyřicet bezpečnostních děr a přináší mnoho nových nástrojů pro vývojáře.

Grafické změny ve stylu material design budou dostupné nejen na běžných počítačích, ale i na mobilních zařízeních. Dále čtěte: (Nový Android Pie je oficiálně venku. Přináší celou řadu novinek).

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Svět zasáhla smutná zpráva: Princezna Kate má rakovinu a podstupuje chemoterapii

Hypoteční turistika se přestane od září vyplácet, banky...

Tipy, jak vybrat dokonalé hliníkové dveře

Zapíchněte k pokojovým rostlinám hlavičky zápalek. Působí...

Ucpal se vám záchod? Než zavoláte instalatérovi, zkuste...

Jak mít dokonale ozdobený vánoční strom? Udělejte to jako...

Proč se vám doma tvoří prach, sotva ho utřete, a tipy, co s...

Zavřít reklamu