Oblíbená aplikace Messenger dostala novou funkci, kterou doteď mohl využívat pouze zakladatel Facebooku

PC a Mobil 09. února 2019 | 14:22 — Lukáš Bauer
Společnost Facebook během tohoto týdne oznámila, že umožní uživatelům aplikace Messenger smazat zprávy, které byly odeslány omylem, nebo nesprávným kontaktům. Tuto funkci aplikace měl přitom dostupnou zatím jen samotný zakladatel Facebooku, Mark Zuckerberg.
Aplikaci Messenger využívají miliony lidí po celém světě / Internet

Společnost Facebook oznámila, že uživatelům umožní využívat funkci, kterou dosud mohl využívat pouze Mark Zuckerberg stejně jako výše postavení zaměstnanci Facebooku. Dostupná je na počítačích i na nejnovějších verzích aplikace Messenger pro systémy Android a iOS.

Díky této funkci má uživatel celých deset minut na to, aby odeslanou zprávu mohl opět smazat. Odstraněna může být zpráva, která byla odeslána jinému uživateli, stejně jako do skupinového chatu.

Na mobilních zařízeních se zpráva dá odstranit tak, že uživatel přidrží prst na zprávě a po chvíli se objeví vyskakovací okno s tlačítkem Odstranit. Na počítači stačí kliknout na tři tečky vedle vybrané zprávy a zvolit položku Odstranit. 

Vyskakovací okno se zeptá, zda chcete zprávu odstranit pro všechny, nebo jen pro vás. V druhém případě samozřejmě druhá strana zprávu stále uvidí, zmizí jen z vašeho chatu.

Když vyberete možnost smazat pro všechny, namísto původní zprávy se následně zobrazí oznámení, že jste text odstranili. Uvidí ho i ostatní lidé v chatovací okně, druhá strana tedy ví, že jste nějakou zprávu odeslali a smazali.

Pokud má příjemce zapnutou notifikaci a všimne si jí, existuje šance, že se mu zpráva ukáže ještě před smazáním. Dále čtěte: (Facebook v Německu tvrdě bojuje proti potencionálním pokutám za lživé a nenávistné příspěvky).

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Svět zasáhla smutná zpráva: Princezna Kate má rakovinu a podstupuje chemoterapii

Pokud chcete vyčistit žluté skvrny od potu, vyzkoušejte sílu...

Ucpal se vám záchod? Než zavoláte instalatérovi, zkuste...

Zapíchněte k pokojovým rostlinám hlavičky zápalek. Působí...

Zabraňte rosení oken dřív, než se vám v bytě rozleze...

Hypoteční turistika se přestane od září vyplácet, banky...

Tipy, jak vybrat dokonalé hliníkové dveře

Zavřít reklamu