Facebook využívá umělou inteligenci v rámci zvláštního projektu. Snaží si udržet uživatele a investory za každou cenu

PC a Mobil 28. července 2020 | 10:20 — Lukáš Bauer
Společnost Facebook vytvořila pomyslné bitevní pole umělých inteligencí, s jejichž pomocí se snaží simulovat chování uživatelů na této největší sociální síti. Miliony algoritmů se budou snažit porušovat pravidla Facebooku a simulovat tak chování lidí. Společnost chce tímto krokem vylepšit bezpečnost sítě.
Další 1 fotografie v galerii
Umělá inteligence bude simulovat chování uživatelů / Pixabay

Sociální síť Facebook bude využívat miliony algoritmů umělé inteligence k rozsáhlé simulaci chování uživatelů. V rámci projektu nechá umělou inteligenci záměrně porušovat pravidla a bude se snažit na potencionálně odhalené hrozby reagovat.

Facebook se totiž v posledních letech rozrostl natolik, že jeho vliv na myšlení lidí je enormní. Facebook využívá v současné době přibližně 2,6 miliardy lidí a pro společnost je tak stále těžší si udržet dobrou pověst, jelikož stránky Facebooku jsou často využívány pro šíření lží a dezinformací.

Společnost se proto rozhodla vytáhnout do boje a udržet si dobrou pověst nejen mezi uživateli, ale také životně důležitými investory. V rámci této snahy spustil prostředí WES neboli Web-Enabled Simulation, což je velice realistická virtuální replika věhlasné sociální sítě, která využívá strojové učení, umělou inteligenci, teorii her a takzvané multiagentní systémy.

Experimentální projekt

Počítačoví výzkumníci, kteří mají provoz systému na starost, věří, že díky tomuto kroku budou lépe schopni předvídat a potlačovat růst negativních vlivů sociální sítě, zejména v oblasti masivního zneužívání Facebooku k šíření dezinformací.

Nová technologie je vybavena mnoha tisíci umělými inteligencemi, které spolu navzájem komunikují, debatují a posílají si vzkazy a odkazy. Celé chování umělé inteligence tak kopíruje chování reálných uživatelů. Tento experimentální projekt je podle společnosti Facebook ve světě zcela průkopnický a ojedinělý.

Zbraně, drogy a násilí

Autonomní programy se budou pokoušet běžnou rutinu ideálního klidného prostředí Facebooku narušovat činnostmi, které jsou proti jeho pravidlům. Jedná se zejména o nakupování zbraní a drog, šíření dezinformací, vyzývání k násilí a mnoho dalších porušení pravidel. Dále čtěte: (Facebook měl opět vážnou chybu. Zveřejnil identitu lidí, kteří spravují facebookové stránky).

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete od března vyrazit

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Cestování v září: Tipy, kam vyrazit v těchto dnech za...

Zavřít reklamu