Hru Cyberpunk 2077 očekávaly miliony hráčů po celém světě. Má však velké nedostataky

PC a Mobil 15. prosince 2020 | 11:11 — Lukáš Bauer
Nová hra Cyberpunk 2077, jejíž vývoj trval dlouhé roky, je nejvíce očekávanou novinkou letošního roku. Hra má však podle zpětné vazby od velkého množství hráčů značné softwarové i herní nedostatky. Akcie společnosti CD Projekt Red se krátce po zveřejnění zpráv propadly o více než pětadvacet procent.
Další 1 fotografie v galerii
Nová počítačová hra má velké nedostatky / CD Projekt Red

Polská společnost CD Projekt Red věnovala vývoji hry Cyberpunk 2077 roky vývoje a obrovské úsilí, přesto má jejich novinka potíže s reputací mezi hráči. Tato hra byla přitom jednou z nejvíce očekávaných her letošního roku. Na její vydání nedočkavě čekaly miliony hráčů z celého světa, ale podle posledních zpráv má hra softwarové i herní problémy.

Vyplývá to z ohlasu mnoha z celkového počtu osmi milonů hráčů, kterým se ji podařilo ve čtvrtek, kdy byla uvolněna do prodeje, získat. Společnost CD Projekt Red, která stojí i za slavnou herní sérií Zaklínače, již oznámila, že nedostatky odstraní v první aktualizaci a hráčům nabídla i možnost vrácení peněz.

Osm let vývoje

Přes pozitivní oznámení ze strany vývojářské společnosti se však její akcie propadly přibližně o třetinu. Vývoj hry trval bezmála osm let a svou tvář jí propůjčil slavný herec Keanu Reeves, který je známý z filmových sérií Matrix nebo John Wick.

Tuto očekávanou hru si předplatilo více než osm milionů hráčů z celého světa. Cyberpunk 2077 byla z více než poloviny objednána pro stolní počítače, a hra tak pokořila světový rekord v nejrychleji prodávané hře na PC. Již brzy po nainstalování hry se ale objevily u hráčů problémy.

Množství otravných chyb

Prvním a zásadním nedostatkem je to, že skutečný zážitek z hraní si užijí jen hráči s extrémně výkonným počítačem, na uživatele starších počítačů a herních konzolí čekají velké problémy. Ve hře je také spousta chyb, jako jsou levitující auta nebo cigarety visící ve vzduchu. CD Projekt Red slíbil vrácení peněz, ale i opravu chyb. Firma již vydala první aktualizaci, která má část z nich opravit. Druhá má přijít do Vánoc, v lednu a únoru se očekávají další úpravy. Dále čtěte: (Apple maskoval problémy s bateriemi telefonů iPhone. Soud společnosti vyměřil pokutu v řádu milionů dolarů).

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete od března vyrazit

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Cestování v září: Tipy, kam vyrazit v těchto dnech za...

Zavřít reklamu