Facebook měl rozsáhlý celosvětový výpadek. Není jasné, zda za ním stojí hackeři, nebo se jednalo o technickou závadu

PC a Mobil 05. října 2021 | 08:50 — Lukáš Bauer
Sociální síť Facebook má výpadek globálního rozsahu a problémy hlásí také Instagram a WhatsApp. Uživatelé začali nahlašovat problémy v pondělí navečer, kdy začaly služby masivně vypadávat. Sociální síť Facebook byla dokonce zcela nedostupná. Co se stalo, zatím Facebook vyšetřuje.
Další 1 fotografie v galerii
Služby Facebooku měly rozsáhlý výpadek / Deposit

V pondělí podvečer začaly vypadávat uživatelům po celém světě sociální síť Facebook, Instagram a také WhatsApp. Všechny tyto služby, které společnost Facebook vlastní, zaznamenaly rozsáhlé výpadky. Sociální síť Facebook byla navíc několik hodin nedostupná.

Stránky sociální sítě se pořádně nenačítají a Facebook po chvíli vyhodí upozornění: „Tato stránka momentálně není dostupná. Příčinou může být technická chyba, na níž již pracujeme. Zkuste stránku načíst znovu“.

Kompletní výpadek

Podle mnoha hlášení uživatelů se v aplikacích WhatsApp a Instagram nenačítá nový obsah a zprávy. Pokud uživatelé přistupovali na Instagram přes prohlížeč, čekala na ně jen hláška „5xx Server Error“.

Facebook zatím přesnou příčinu tak masivního výpadku svých služeb vyšetřuje. On-line služba downdetector, která monitoruje dostupnost pomocí hlášení od uživatelů, uvedla, že k výpadkům začalo docházet okolo páté hodiny odpoledne.

Hackeři nebo závada

Facebook k výpadkům uvedl, že na opětovném zprovoznění služeb usilovně pracuje a doufá, že budou obnoveny co nejdříve. Jaký bude závěr vyšetřování problému a zda výpadky měly na svědomí hackeři, nebo se jednalo o technickou závadu, zatím není jasné. Dále čtěte: (Výrobci telefonů budou muset přejít na jednotné nabíječky. Nařízení přichází z Evropské unie).

Zdroj: Downdetector.com, The Verge.

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Inflace se sice stabilizovala, za oběd v restauraci ovšem zaplatíte v průměru už 224 korun

Pokud chcete vyčistit žluté skvrny od potu, vyzkoušejte sílu...

Ucpal se vám záchod? Než zavoláte instalatérovi, zkuste...

Zapíchněte k pokojovým rostlinám hlavičky zápalek. Působí...

Zabraňte rosení oken dřív, než se vám v bytě rozleze...

Hypoteční turistika se přestane od září vyplácet, banky...

Tipy, jak vybrat dokonalé hliníkové dveře

Zavřít reklamu