Neuvěřitelný příběh z amerického Colorada. Muž se ubránil útoku pumy holýma rukama

Věda a technika 07. února 2019 | 08:27 — Lukáš Bauer
V americkém státě Colorado se odehrál skutečně neuvěřitelný příběh, když muže ve volné přírodě napadla nebezpečná puma. Tento muž udělal vše pro to, aby přežil a nelítnostnou šelmu holýma rukama uškrtil.
Další 2 fotografie v galerii
Puma americká je smrtelně nebezpečná šelma / Internet

Muž v Coloradu přepral smrtelně nebezpečnou šelmu holýma rukama poté, co ho ve volné přírodě napadla. Sportovec, který si šel zaběhat do přírody, byl totiž napaden pumou americkou, což je velice nebezpečná kočkovitá šelma.

Poté, co na něj puma skočila a způsobila mu mnohočetná zranění, se běžec začal bránit a nebezpečnou šelmu holýma rukama uškrtil. Podobný čin vyžaduje obrovský pud sebezáchovy a velice rychlé jednání, kterého v šoku není každý člověk schopen.

„Běžec udělal vše, co bylo v jeho silách, aby si zachránil život. V případě, že vás napadne puma, musíte udělat vše, co je ve vašich silách, a bojovat s ní, přesně, jak to udělal tento pán,“ uvedl zástupce správy parků Mark Leslie.

Běžec sice souboj přežil, ale má těžká zranění, která ho neohrožují na životě. Potvrdila to správa přírodních parků a rezervací, pod kterou hory v Coloradu spadají.

Pumy ve Spojených státech na lidi útočí velmi zřídka. Třeba právě v Coloradu to je od roku 1990 jen 16 případů a z toho 3 napadení lidé zemřeli. Takové štěstí v neštěstí měl i běžec právě z toho posledního souboje.

Muž měl ale také notnou dávku štěstí, jelikož puma, která ho napadla, byla podle zástupců správy parků teprve ročním mládětem o váze přibližně 36 kilogramů. Proti dospělé šelmě by jeho šance na přežití byly opravdu velice malé. Dále čtěte: (Robot v dokonalém převleku štěněte se úspěšně infiltroval mezi smečku divokých šelem).

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Svět zasáhla smutná zpráva: Princezna Kate má rakovinu a podstupuje chemoterapii

Pokud chcete vyčistit žluté skvrny od potu, vyzkoušejte sílu...

Ucpal se vám záchod? Než zavoláte instalatérovi, zkuste...

Zapíchněte k pokojovým rostlinám hlavičky zápalek. Působí...

Zabraňte rosení oken dřív, než se vám v bytě rozleze...

Hypoteční turistika se přestane od září vyplácet, banky...

Tipy, jak vybrat dokonalé hliníkové dveře

Zavřít reklamu