Společnost Airbus vyvíjí unikátní moduly pro spaní. Dálkové lety budou mnohem komfortnější

Věda a technika 15. dubna 2019 | 12:11 — Lukáš Bauer
Výrobce letounů Airbus a společnost Zodiac pracují na modulárním systému, který umožní přeměnu nevyužitých nákladních prostor letadla na lůžková místa pro cestující, již několik let. Systém by měl být dokončen v příštím roce a bude zahájena testovací část projektu.
Další 3 fotografie v galerii
Nákladové prostory Airbusu A330 mohou být snadno změněny na lůžková místa / Airbus

Cílem dopravních společností je přepravit co nejvíce ldií během jednoho letu, a proto společnost Airbus ve spolupráci se společností Zodiac Aerospace zahájila projekt modulární přestavby nákladových prostor na lůžková místa pro cestující.

Tento modulární systém tak do roku 2020 umožní leteckým společnostem provozujícím letouny Airbus A330 a Airbus A350 XWB přeměnit během chvíle přebytečné nákladové prostory na místa pro spaní. Tato lůžka budou podle společnosti skvělým komfortem pro cestující dálkových letů.

Koncepce Airbusu umožňuje v nákladových prostorách letounu také vytvořit konferenční místnost. Airbus uvádí, že moduly se vejdou do existujících nákladových prostorů, lze je snadno vyměnit a jejich instalace nebude nad rámec běžných operací nákladu.

Společnost Airbus také nedávno zveřejnila fotografii modulů na spaní a koncepci výkresů modulů, které obsahují dětské hřiště, lékařskou ordinaci, salonek a konferenční místnost s obrazovkami na stěnách.

„Tento přístup ke komerční letecké dopravě je klíčovou změnou směrem k pohodlí cestujících. Ze strany leteckých společností jsme na tuto inovaci dostali velice pozitivní ohlasy,“ uvedl Geoff Pinner, vedoucí programu Airbus Cabin & Cargo. Dále čtěte: (Nadzvuková letadla se vrací. NASA vyvíjí letoun s unikátní technologií).

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Balení bez námahy – módní tipy pro chytré a stylové cestovatele

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete...

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Zavřít reklamu