Telekomunikační společnost odhalila závažné bezpečnostní díry ve starších modemech Huawei

Věda a technika 02. května 2019 | 06:58 — Lukáš Bauer
Společost Vodafone informovala o tom, že objevila závažné bezpečnostní nedostatky ve starších modelech routerů Huawei. Tato zařízení s chybami v zabezpečení dodal čínský výrobce Huawei v letech 2011 a 2012. Podle vyjádření Vodafone byly chyby rychle opraveny.
Společnost Huawei dodává zařízení největšímu evropskému operátorovi Vodafone / Internet

Podle vyjádření společnosti Vodafone obsahovala zařízení Huawei, která operátor ve velkém měřítku využívá, bezpečnostní díry. Problém se týkal zařízení, které společnost Huawei dodala v letech 2011 a 2012.

Bezpečnostní nedostatky byly objeveny u dvou produktů a podle Vodafone byly v obou případech vyřešeny. Jednalo se o routery pro domácí využití a také pro síťovou infrastrukturu. 

Podle společnosti Vodafone se však nejednalo o pouhou chybu v zabezpečení, ale o takzvaná zadní vrátka, která mohou být využita ke špionážním účelům. Jedná se o vývojáři vytvořený skrytý přístup do software, který může být používán ke vzdálenému přístupu.

Tímto způsobem pak mohou osoby získat informace ze sítě operátora, který poskytuje služby milionům uživatelů. Huawei se na řešení problému podílela a nařčení, že se jedná o zadní vrátka, kategoricky odmítá.

Společnost Huawei byla založena v roce 1987 a na evropský trh vstoupila v roce 2000. Vodafone od ní začal v roce 2008 kupovat routery pro Itálii, později i pro Británii, Německo, Španělsko a Portugalsko.

Tato společnost čelí opakovanému tlaku zejména ze strany Spojených států, protože může znamenat riziko špionáže. Dále čtěte: (Twitter následoval Facebook a vytáhl do boje proti dezinformacím).

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete od března vyrazit

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Cestování v září: Tipy, kam vyrazit v těchto dnech za...

Zavřít reklamu