Na Dálném východě rybáři uvěznili stovky velryb. Nyní zasáhly ruské úřady

Věda a technika 23. června 2019 | 10:37 — Lukáš Bauer
Ruské úřady začaly konat ve věci takzvaného velrybího vězení, které se nachází na Dálném východě. Stovky nelegálně odchycených velryb nyní úřady začínají pouštět zpět do volného moře. Než se všichni kytovci dostanou na svobodu, potrvá až čtyři měsíce.
Další 3 fotografie v galerii
Stovky kytovců byly nelegálně drženy na Dálném východě / Internet

Stovky nelegálně odchycených velryb se nachází v takzvaném velrybím vězení na ruském Dálném východě. Ruské úřady nyní zahájily osvobození všech kytovců, kteří se na místě nacházejí. Proti nelegálnímu odchytu kytovců dlouhodobě protestovali ochránci životního prostředí.

Podle ruských úřadů může trvat až čtyři měsíce, než budou všichni kytovci na svobodě, jelikož experti doporučují je vypustit v místech, kde byli odchyceni. Některá tato místa jsou značně vzdálená od velrybího vězení.

Aby úřady podobým aktivitám v budoucnu předešly, zakáže vláda lov kosatek z kulturních a osvětových důvodů. Díky tomuto zákonu bude možné kosatky lovit pouze pro vědecké účely nebo v zájmu domorodých obyvatel.

Kosatky byly odchyceny a zadržovány kvůli velice lukrativnímu obchodu. Byly totiž prodávány do zábavních parků v Číně. Společnosti však uvádějí, že měly všechna potřebná povolení a nedopustily se tak pytláctví.

Případ velrybího vězení nařídil prošetřit sám prezident Vladimir Putin. Prezident během své televizní show čelil i otázkám, zda toto vysílání řídí tajné služby, zda jej neotravuje pořád být prezidentem a zda je mimozemšťan. Na všechny odpověděl záporně. Dále čtěte: Tento podivný žralok je nejstarším obratlovcem naší planety. O jeho dlouhém životě se ví jen málo.

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Svět zasáhla smutná zpráva: Princezna Kate má rakovinu a podstupuje chemoterapii

Co můžete očekávat, když přivedete dítě do domácnosti se...

Jak správně prát tenisky v pračce, aby se nezničily ani boty...

Jedlá soda je dostupný a účinný pomocník v péči o psa či...

Jak jednoduše vyrobit trendy paletový nábytek na zahradu i do...

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Zavřít reklamu