V pražské zoo se po letech narodilo slůně. Jeho pohlaví je zatím neznámé

Věda a technika 28. března 2020 | 14:25 — Lukáš Bauer
Chov slonů má v pražské zoo dlouholetou historii, odrodit mládě se však podařilo jen několikrát. Slůně se tak stalo cenným přírůstkem sedmičlenného stáda, které pražská zoo chová. Návštěvníci se mohou pokochat pohledem na slony v novém areálu, v takvaném sloním údolí.
Další 2 fotografie v galerii
V pražské zoo se narodilo mládě slona indického / Internet

Pražské zoo se v pátek ráno narodilo po letech mládě slona indického a zoologická zahrada očekává v nejbližších dnech porod ještě další březí samice. Pohlaví narozeného mláděte zatím ošetřovatelé neznají. Podle vyjádření zoo byl porod slůněte složitější, a to vzhledem k aktuální situaco kolem koronaviru.

Samotná zoo je díky opatřením od 13. března pro všechny návštěvníky uzavřená, ale provoz v areálu pokračuje. I zoologická zahrada však musela přijmout opatření a rozdělila se na několik týmů, které spolu navzájem nepřicházejí do styku.

Slony chová pražská zoo již od roku 1933 a za tuto více než osmdesátiletou historii se podařilo odchovat i několik mláďat. Vůbec prvním narozeným mládětem byla samička Sita, která na svět přišla před sedmi lety. Nejstarším slonem, který je zároveň druhým nejstarším zvířetem v trojské zoo, je samice Gulab.

Během normálního provozu mohou návštěvníci vidět slony v takzvaném údolí slonů, které bylo postaveno v roce 2013 a jeho výstavba přišla na půl miliardy korun. Tento areál nabízí slonům samostatné stáje i společné vnitřní prostory, které slonům umožňují dostatek pohybu i během zimních měsíců.

Pražská zoo byla poprvé otevřena 28. září 1931 a od té doby ji navštívily miliony lidí. Podle statistik zoologické zahrady ji pouze vloni navštívilo 1 456 526 zájemců, kteří mohli vidět až 670 druhů zvířat, jež zoo chová. Dále čtěte: (Prehistorické monstrum vážilo téměř tunu a měřilo přes tři metry).

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Svět zasáhla smutná zpráva: Princezna Kate má rakovinu a podstupuje chemoterapii

Hypoteční turistika se přestane od září vyplácet, banky...

Tipy, jak vybrat dokonalé hliníkové dveře

Zapíchněte k pokojovým rostlinám hlavičky zápalek. Působí...

Ucpal se vám záchod? Než zavoláte instalatérovi, zkuste...

Jak mít dokonale ozdobený vánoční strom? Udělejte to jako...

Proč se vám doma tvoří prach, sotva ho utřete, a tipy, co s...

Zavřít reklamu