Záhadné části kosmického zařízení v Austrálii. Podle expertů pochází z rakety Space X

Věda a technika 09. srpna 2022 | 12:00 — Lukáš Bauer
V minulém týdnu obletěla svět zpráva, že dvojice australských pastevců objevila na svých pozemcích trosky vesmírného objektu. Na místo se proto vydaly australské úřady a experti, kteří nyní potvrdili, že se s největší pravděpodobností jedná o zbytky modulu SpaceX
Další 2 fotografie v galerii
Trosky objevené v Austrálii pochází z modulu společnosti SpaceX / SpaceX

Dvojice australských farmářů nedávno objevila na svém pozemku v pohoří Snowy Mountains, v Novém Jižním Walesu, trosky neznámého vesmírného objektu. Nyní australská vesmírná agentura (ASA) potvrdila, že fragmenty kosmického zařízení  pochází z kosmické lodi Crew Dragon společnsti SpaceX miliardáře Elona Muska.

Patří SpaceX

Skupina technických specialistů agentury ASA minulý týden ve středu konečně potvrdila tuto skutečnost poté, co navštívila oblast a jednotlivé části identifikovala. Vůbec první o této skutečnosti informoval astrofyzik Brad Tucker, z Australské národní univerzity.

Australská vesmírná agentura (ASA) ve středu potvrdila, že úlomky, které byly nalezeny v pohoří Snowy Mountains, ve státě Nový Jižní Wales, pocházejí z kosmické lodi Crew Dragon společnosti SpaceX podnikatele Elona Muska. TASR zprávu převzala z deníku The Guardian.

Část kapsle s posádkou

Expertům se nyní podařilo povtrdit, že části pocházejí ze servisní části pilotované kapsle Crew Dragon. Tato část modulu byla od Crew Dragon odtržena krátce předtím, než kapsle vstoupila do Zemské atmosféry.

„Agentura potvrzuje, že nalezené úlomky pocházejí z mise SpaceX, přičemž nadále spolupracuje se svým americkým protějškem, dalšími součástmi Společenství národů a místními úřady,“ uvedl mluvčí ASA. Dále čtěte: (Čínská raketa se zřítila na Zemi. Dostala se mimo kontrolu operátorů).

Zdroj: The Guardian

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete od března vyrazit

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Cestování v září: Tipy, kam vyrazit v těchto dnech za...

Zavřít reklamu