Technologický posun změní ulice velkoměst. Poštu budou doručovat autonomní stroje

Elektronika 04. března 2019 | 15:25 — Lukáš Bauer
Technologie jdou natolik kupředu, že se v brzké budoucnosti ulice velkoměst změní k nepoznání. Například doručování poštovních zásilek mohou mít na starost speciální roboti a drony.
Loading...
Doručovací robot společnosti Continental / Internet

Německá společnost Continental, která vyvíjí doručovací technologie budoucnosti, věří, že již brzy balíček až k vašim dveřím doručí autonomní stroje. Continental se spojila s švýcarskými inženýry z ANYBotics. Výsledkem jejich spolupráce je robot s názvem ANYMal.

Od celé řady dalších podobných robotů ho však odlišuje jeho umění vyšplhat schody ke vchodovým dveřím, zazvonit na zvonek a položit balíček na zem. 

Podobný koncept studovala před lety již firma Amazon, která představila své doručovací drony, které měly zvládat doručovat balíčky až do váhy dvou a čtvrt kilogramu a do půlhodinové vzdálenosti letu. Přestože testy proběhly úspěšně, dnes se společnost rozvoji technologie příliš nevěnuje.

Noví roboti mají být umístěni v autopilotem řízené dodávce, která bude automaticky zajíždět na doručovací adresy. Jakmile zastaví, robopes vyskočí a donese balík ke dveřím. V autě bude robo pošťáků jen několik, a tak bude doručování balíčků podstatně rychlejší.

Čtyřnozí roboti tvoří jen zlomek všech robotů. S robodoručovateli na čtyřech kolech ale již po světě experimentuje mnoho firem a nechybí mezi nimi například i giganti jako PepsiCo či americký fastfood Domino's, který se pokouší doručovat zásilky do vzdálenosti jedné míle právě pomocí těchto robotů. Dále čtěte: (Tento ruský robot s umělou inteligencí poletí do vesmíru. Umí také střílet).

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Balení bez námahy – módní tipy pro chytré a stylové cestovatele

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete...

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Zavřít reklamu