Vyplatí se koupit si iPhone 8?

Komerční sdělení 02. dubna 2020 | 13:35 — redakce
Nového iPhonu SE 2 se kvůli koronaviru hned tak nedočkáme, sáhněte proto po jiném menším modelu od Applu.
Další 1 fotografie v galerii
Po představení nových iPhonů 11 Apple v podstatě nenabízí žádné menší telefony / Pixabay.com

Po představení nových iPhonů 11 Apple v podstatě nenabízí žádné menší telefony. Ty by někteří lidé s radostí přivítali. Nové iPhony sice zatím mají dobré recenze, ale neexistence verze s menšími rozměry je jedním z jeho zásadních nedostatků. Na konci března 2020 měl být představen a následně začátkem dubna se začít prodávat nový iPhone SE 2 (nebo iPhone 9). Ten měl splňovat požadavky na menší velikost a na nižší cenu.

Ještě v únoru se zprávy o výrobě a představení SE 2 měnily den za dnem. 11. 3. se nakonec objevila informace, že představení dlouho očekávaného iPhonu SE 2 zatím nebude. Mohou za to výrobní problémy způsobené pandemií nového koronaviru, který v Číně zastavil nebo zpomalil výrobu nejrůznější elektroniky. Je dokonce možné, že zpoždění se dotkne i dalšího iPhonu, který měl být představený až v září 2020, tedy iPhonu 12. Od začátku března trápí obchodníky dokonce nedostatek zásob nového iPhonu 11.

Pokud jste se na SE 2 už těšili a nutně potřebujete nový telefon, který je menší a levnější, směle můžete investovat do iPhonu 8. Nová SE 2 má vycházet právě z tohoto zdařilému modelu. O jeho funkčnost se bát nemusíte, stále je podporovaný a vypadá to, že ještě dlouho bude, takže na něm plně funguje iOS 13 a v současné době se dá koupit kolem 13 000 Kč za 64GB verzi a za 128GB verzi zaplatíte cca o dva tisíce víc.

Co jste o iPhonu 8 možná nevěděli

  • IPhone 8 má v základní verzi 4,7 palcový displej, verze plus má velikost 5,5 palců. Především v základní verzi jde tak o telefon přesně do ruky nebo do kapsy.
  • Po kovových modelech jde opět o celoskleněný telefon – je tak elegantní a nadčasový. I když je sklo relativně odolné, kryt na iPhone 8 je nezbytností, pokud chcete, aby vám dlouho vydržel. Díky krytu a tvrzenému sklu na displej získáte kvalitní a odolný smartphone.
  • Díky kvalitní konstrukci je voděodolný i prachuvzdorný.
  • 12Mpx fotoaparát s optickou stabilizací je dostatečný i v dnešní době.
  • True tone displej, který vždy přizpůsobí vyvážení bílé okolnímu světlu, a skvělé barvy zajistí, že bude obraz na vašem telefonu vždy perfektní.
  • IPhone 8 také nabízí bezdrátové nabíjení a hlavně, pokud jste zvyklí na home button, pak vás osmička zcela oslní. Je posledním modelem, který toto tlačítko má.
  • V neposlední řadě má iPhone 8 stejně výkonný čip jako modely z řady X.

IPhone 8 tak může být pro běžné používání stále plnohodnotným modelem.

Témata: telefon, Apple, iPhone, mobil, kryt
Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Balení bez námahy – módní tipy pro chytré a stylové cestovatele

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete...

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Zavřít reklamu