Společnost Apple přichází s dosud nevídanou novinkou. Uživatelé si budou moci sami opravit například rozbitý displej iPhone

PC a Mobil 20. listopadu 2021 | 16:01 — Lukáš Bauer
Společnost Apple bude spouštět novou samoobslužnou službu, která majitelům zařízení iPhone umožní provádět některé druhy oprav těchto populárních smartphonů. Společnost tak tímto krokem otevírá zcela nový směr, kterým by se v budoucnu mohli výrobci elektroniky ubírat.
Další 1 fotografie v galerii
Telefony iPhone si brzy budou moci uživatelé opravit sami / Pixabay

Společnost Apple se chystá k revolučnímu kroku, který ještě žádný výrobce elektroniky neudělal. Svým zákazníkům chce spustit samoobslužnou službu, která jim umožní opravovat si své telefony iPhone. Tento donedávna nemyslitelný krok by mohl změnit přístup, jakým výrobci přistupují k servisu svých zařízení.

V první fázi této služby budou uživatelé schopni provádět pouze základní opravy telefonu, jako je například výměna prasklého displeje, bez nutnosti navštívit  servisní středisko, jako tomu je doposud. Stejně tak bude uživatel například moci vyměnit baterii telefonu nebo provést základní opravu fotoaparátu. 

Revoluce v servisování

Společnost však uvedla, že v rámci novinky pojmenované Self Service Repair se bude jednat pouze o zpřístupnění oprav hardwarových, do software své uživatele zasahovat v žádném případě nechat nehodlá. Společnost tak na svém webu zveřejní podrobné návody na opravu dílčích komponent, které se uživatelé budou spolu s nástroji moci zakoupit ve specializovaných prodejnách.

V první fázi této unikátní služby budou uživatelé moci opravit pouze základní komponenty telefonů iPhone, ale v budoucnu Apple počítá s tím, že zpřístupní až dvě stovky různých dílů, které budou uživatelé moci měnit. Stejně tak chce společnost časem zpřístupnit opravy počítačů Mac s čipy od Applu M1.

Pod tlakem regulátorů

Apple chce také podpořit recyklaci tím, že za staré součástky bude poskytovat kredity na nákup nových. K tomuto kroku se společnost chystá hned z několika důvodů, z nichž nejvýznamnějším je tlak nejen Evropské unie, ale i ostatních světových regulátorů na možnost snadnějších a dostupnějších oprav zařízení. Dále čtěte: (Američané testují velice zvláštní zařízení. Suborbitální urychlovač může změnit vesmírné lety).

Zdroj: Apple.com.

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Svět zasáhla smutná zpráva: Princezna Kate má rakovinu a podstupuje chemoterapii

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Tipy, jak pěstovat vánoční kaktus, aby vám kvetl jako divý...

Péče o pokojovky v zimě: Pozor na průvan, suchý vzduch,...

Umělecká fotografie je na vzestupu navzdory snadné dostupnosti...

Nekvete vám orchidej? Připravte si zálivku ze dvou...

Zavřít reklamu