Twitter následoval Facebook a vytáhl do boje proti dezinformacím

PC a Mobil 27. dubna 2019 | 10:00 — Lukáš Bauer
Jedna z největších sociálních sítí Twitter zavádí nová opatření proti dezinformacím. Nová funkce totiž dokáže upozornit včas na nepravdivé informace. Společnost tím chce zamezit například ovlivňování evropských voleb, zejména pak falešným informacím o termínu a způsobu hlasování.
Twitter začne omezovat dosah lživých příspěvků / Internet

Twitter se podobně jako Facebook v loňském roce snaží novými funkcemi omezit dosah nepravdivých a dezinformačních příspěvků, které mohou ovlivňovat evropské volby. Společnost to ve středu oznámila na svém oficiálním blogu. Během tohoto roku bude podle společnosti nástroj zprovozněn i v dalších světových zemích.

Sociální síť chce rozšířit nabídku při nahlašování závadného příspěvku o možnost, kterým dá uživatel správci webu informaci o tom, že příspěvěk je dezinformační. Před samotným nahlášením může uživatel ještě přidat komentář a uvést konkrétní důvody.

Tisková zpráva Twitteru uvádí, že v jeho síti není možné šířit nepravdivé informace o způsobu hlasování či o registraci k volbám, o požadavcích pro účast ve volbách, stejně jako nepřesná tvrzení o oficiálním termínu voleb.

„Volební právo patří k základním lidským právům a veřejná debata na Twitteru není nikdy významnější než při volbách. Jakékoli pokusy o podkopání procesu registrace k volbám nebo samotné účasti ve volbách jsou v rozporu se základními hodnotami naší společnosti,“ napsal ve středu Twitter.

Téměř identické opatření učinil před loňskými volbami do amerického kongresu také Facebook, přestože tato sociální síť je zpravidla k nepravdivým příspěvkům mnohem benevolentnější. Dále čtěte: (Facebook vyhlásil válku dezinformacím. Bude blokovat skupiny a omezovat dosah příspěvků).

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Inflace se sice stabilizovala, za oběd v restauraci ovšem zaplatíte v průměru už 224 korun

Pokud chcete vyčistit žluté skvrny od potu, vyzkoušejte sílu...

Ucpal se vám záchod? Než zavoláte instalatérovi, zkuste...

Zapíchněte k pokojovým rostlinám hlavičky zápalek. Působí...

Zabraňte rosení oken dřív, než se vám v bytě rozleze...

Hypoteční turistika se přestane od září vyplácet, banky...

Tipy, jak vybrat dokonalé hliníkové dveře

Zavřít reklamu