Čína udělala mladistvým přítrž v hraní videoher. Data z posledních let ukazují něco velmi znepokojivého

PC a Mobil 31. srpna 2021 | 08:48 — Lukáš Bauer
Čínské regulační úřady se rozhodly pro velký zásah do životů milionů nezletilých Číňanů, kteří tráví svůj volný čas hraním videoher. Data z posledních let totiž naznačují, že nejen v Číně, ale i ve světě přibývá zavislých právě na počítačových hrách. Regulátoři proto omezili mladším osmnácti let hraní pouze na tři hodiny týdně.
Další 3 fotografie v galerii
Čína zásadním způsobem začala regulovat hraní her / Depositphotos

Na pouhé tři hodiny týdně se rozhodly čínské regulační úřady omezit hraní počítačových her lidem pod hranicí plnoletosti. Čína k tomuto razantnímu kroku přistoupila poté, co data z posledních let naznačují, že výrazně přibývá závislosti na počítačových hrách mezi mladistvými.

Nová pravidla, která nedávno zveřejnil čínský Národní úřad pro tisk a publikace, umožňují hrát dětem na celém území Číny hry na počítači či konzolích pouze tři hodiny v týdnu, a to v přesně vymezených časech. Tyto časy jsou vyčleněny v pátek a o víkendu od 20 do 21 hodin.

Speciální systém a ověřování

Všechny společnosti zabývající se provozováním počítačových her budou nuceny v samotné hře zavést speciální režim, který neumožní hraní v nepovoleném čase. S tím je také spojeno zavedení systému, který bude ověřovat totožnost a tedy i věk jednotlivých hráčů. Tímto požadavkem chtějí regulátoři předejít falešným profilům mladistvých uživatelů.

V Číně se nejedná o první pokus regulace her. V minulosti již čínské úřady zavedly kontrolu her s cílem omezit mladistvým hraní her. Čínské úřady jsou si dlouhodobě vědomy narůstajícího problému s dětskou závislostí na počítačových hrách a nyní se rozhodly přistoupit k mnohem razantnějším opatřením.

Velký čínský bratr

Čína s novým opatřením přichází v dobách, kdy se již snaží o podobnou kontrolu i některé obří technologické společnosti, jako je například Alibaba nebo Tencent. Právě Tencent je producent a provozovatel mnoha oblíbených herních titulů. Tato společnost vlastní podíly v nejúspěšnějších světových hrách, jako je například League of Legends nebo Fortnite. Tyto hry mají stamiliony uživatelů na celé planetě.

Čínské úřady již vydaly prohlášení, že budou důsledně sledovat, zda technologické společnosti dbají na dodržování nových pravidel pod hrozbou obřích sankcí. V reakci na uvalení těchto omezení začaly klesat akcie některých technologických firem v důsledku způsobené nervozity mezi investory. Dále čtěte: (Společnost Apple bude skenovat fotografie ve vašem telefonu. Funkce s dobrým úmyslem může být snadno zneužita).

Zdroj: CNBC.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Dlouhá cesta může být pro dítě utrpením, nová auta ale mají spoustu vychytávek: vymyslí hru na pobavení, či ugrilují steak

Dokonalé prázdninové letovisko? Plážové ráje Bodrumu...

Balení bez námahy – módní tipy pro chytré a stylové...

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete...

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Zavřít reklamu