Gang pytláků, který v Africe masakruje nosorožce kvůli rohům, sežrala smečka divokých lvů

Věda a technika 07. července 2018 | 08:10 — Lukáš Bauer
Majitel ekologické rezervace podél pobřeží Sunshine Coast v jižní Africe ohlásil podezření, že nejméně trojice pytláků, která zabíjí nosorožce, byla roztrhána a sežrána smečkou lvů. Vyšetřovatelům se zatím vzhledem ke stavu těl nepodařilo zjistit, o kolik osob se vlastně jedná.
Pytláci zabijí každým rokem tisíce afrických nosorožců / Internet

V Africe pytláci ročně kvůli drahým rohům často velmi brutálním způsobem zabijí tisíce nosorožců. Podle oznámení majitele jedné z ekologických rezervací na pobřeží jižní Afriky měla však nejméně trojice pytláků velkou smůlu. Během pytlačení totiž muži narazili na smečku divokých lvů, která je podle dostupných zpráv roztrhala a sežrala.

„Podle množství obuvi a předmětů nalezených na místě existuje podezření, že se jednalo nejméně o tři muže, kteří byli roztrháni smečkou lvů. Zatím ale probíhá vyšetřování a není vydán žádný oficiální závěr, uvedl pro místní media But Nick Fox, majitel rezervace.

Pozůstatky pytláků byly rozptýleny po rozsáhlé oblasti, takže je pro vyšetřovatele velice obtížné najít a zajistit všechny důkazy. Zatímco není jasné, kolik nalezených těl na místě ve skutečnosti bude, podle nalezených předmětů neexistuje pochybnost o tom, že se jednalo o gang pytláků, kteří zabíjí nosorožce.

Skupina mužů byla vyzbrojena speciálně upravenou puškou s tlumičem, motorovou pilou, frézami a sekerou. Měli s sebou také potraviny a vodu na několik dnů. Podle expertů patří podobná výzbroj mezi běžné vybavení zabijáků nosorožců. Motorovou pilou odříznou roh zvířete a nechají jinak netknuté na místě.

Pytláctví je v Africe vážným problémem protože v zemích, jako je Čína nebo Filipíny, stále existuje velká poptávka po slonovině nebo rohu nosorožce. Díky této lidské aktivitě byl například již téměř vyhuben severní nosorožec bílý, o jehož záchranu se nyní pokouší vědci za pomoci nejmodernějších vědeckých technologií (čtěte: Vědci mají v rukou budoucnost již téměř vyhynulého savce).

Majitel rezervace uvedl, že doufá, že toto bude znamení pro další pytláky, kteří se do jeho rezervace vydají. Díky přítomnosti velkých šelem se totiž snadno mohou sami stát potravou podobně jako tato trojice mužů.

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Inflace se sice stabilizovala, za oběd v restauraci ovšem zaplatíte v průměru už 224 korun

Pokud chcete vyčistit žluté skvrny od potu, vyzkoušejte sílu...

Ucpal se vám záchod? Než zavoláte instalatérovi, zkuste...

Zapíchněte k pokojovým rostlinám hlavičky zápalek. Působí...

Zabraňte rosení oken dřív, než se vám v bytě rozleze...

Hypoteční turistika se přestane od září vyplácet, banky...

Tipy, jak vybrat dokonalé hliníkové dveře

Zavřít reklamu