Sociální síť Google+ již brzy skončí. Uživatelé přijdou o veškerý obsah

Věda a technika 02. února 2019 | 10:45 — Lukáš Bauer
Google ji vytvořil jako konkurenci Facebooku, jeho sociální síť Google+ má však jen velice málo aktivních uživatelů. Provoz této sociální sítě se proto společnost rozhodla k 2. dubnu ukončit a její uživatelé tak přijdou o veškerý obsah, videa a fotografie, které na ni vložili.
Sociální síť Google+ již brzy ukončí svůj provoz / Internet

Internetový gigant oznámil prostřednictvím svého Centra podpory, že 2. dubna definitivně vypne svoji sociální síť Google+. Společnost Google se rozhodla ukončit provoz z důvodu velice nízké míry využití a vysoké náročnosti na vývoj a údržbu. 

Veškerý obsah včetně údajů, fotek a komentářů si mohou uživatelé před smazáním stáhnout a uložit. Pokud tak však neučiní do 2. dubna o všechna tato data uložená na sociální síti přijdou.

Společnost Google však uvedla, že samotné odstraňování dat potrvá několik měsíců, a je tedy možné, že určitý obsah budou nadále uživatelé vidět. Fotky a videa, které mají uživatelé v jiných službách od Googlu, se podle informací podpory mazat nebudou.

Už od 4. února nebudou uživatelé moci vytvářet nové profily, komunity ani události. V tento den přestane fungovat i komentování prostřednictvím Google+. V dalších týdnech přestanou fungovat i tlačítka Přihlášení přes Google+ na webech či v aplikacích.

Tyto změny se týkají osobních účtů běžných uživatelů. Pro uživatele služby G Suite zůstávají účty na sociální síti Google+ i nadále aktivní. Dále čtěte: (Špatná zpráva pro uživatele emailu na Gmailu. Dejte si pozor na nastavení této služby).

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Balení bez námahy – módní tipy pro chytré a stylové cestovatele

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete...

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Zavřít reklamu