Po třiceti letech odchází šéfdesignér Applu. Co to znamená pro oblíbenou značku?

Věda a technika 29. června 2019 | 10:02 — Lukáš Bauer
Hlavní designér oblíbených zařízení společnosti Apple, Jony Ive, odchází. Tento klíčový zaměstnanec společnosti se rozhodl založit vlastní designérskou firmu. Býval často označován za symbol kontinuity mezi Stevem Jobsem a novým šéfem společnosti Timem Cookem.
Další 2 fotografie v galerii
iPhone a další zařízení měl na starost designér Jony Ive / Internet

Legendární designér společnosti Apple se rozhodl založit svou vlastní firmu a po třiceti letech odchází. Jony Ive spolupracoval velmi úzce se zakladatelem společnosti Stevem Jobsem a připisuje se mu část dnešního úspěchu společnosti.

Tento člověk začal ve společnosti Apple pracovat v roce 1992 a o čtyři roky později již vedl svůj designérský tým. Jony Ive je zodpovědný za podobu mnoha ikonických zařízení včetně iMaců a iPhonů.

Nově vzniklá společnost, kterou si designér založil, se bude jmenovat LoveForm a svůj provoz by měla zahájit v příštím roce. Společnost Apple uvedla, že bude patřit mezi klíčové klienty jeho nové společnosti.

Společnost Apple se však necítí v ohrožení, přestože tento klíčový zaměstnanec odchází v době, kdy prodeje iPhonů klesají. Společnost uvedla, že její ostatní produkty včetně cloudových služeb kontinuálně rostou.

Analytik firmy Maxim Group Nehal Chokshi uvádí, že navzdory důležité úloze Ivea v historii Applu jeho odchod firmu nepoškodí. Ive od roku 2012 dohlížel na design softwaru i hardwaru, když předtím byly obě tyto funkce rozdělené. Firma dnes uvedla, že obě úlohy opět rozdělí a na jeho místo zatím nikoho jmenovat nebude. Dále čtěte: (Apple si registroval pozoruhodný patent. iPhone možná v budoucnu dokáže zachránit lidské životy).

Další články
Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Riziko povodní: Jak minimalizovat potenciální škody na majetku a zvýšit svou bezpečnost

Rekonstrukce kuchyně nemusí být drahá. Zvládnout ji můžete...

Je vám doma nebo v kanceláři horko? Tipy, jak zastavit...

Poradíme, jak vybrat správné umyvadlo pro vaši koupelnu

Jak zabránit blednutí černého prádla při praní?...

Vyrobte si vlastní gel na praní. Je účinnější než ten...

Věděli jste, že pepř dokáže prádlu navrátit barvy a...

Zavřít reklamu