Rodina v Austrálii našla na svém vánočním stromku mladou koalu

Věda a technika 12. prosince 2020 | 16:45 — Anna Novotná
Rodina z Austrálie má opravdu překvapivé Vánoce. Jejich umělý vánoční stromeček si oblíbila mladá koala. Šokovaným příslušníkům rodiny to nejprve nikdo nechtěl věřit. Roztomilé zvířátko už ale zase vesele leze po skutečných stromech.
Další 2 fotografie v galerii
Odlesňování v Austrálii vyhání koaly na předměstí / Angelo Giordano/Pixabay

Příběh se stal v jižní Austrálii rodině McCormicksových. Když přišli domů, nejprve je překvapil nepořádek v obývacím pokoji. Pak přišel šok. V korunách plastového stromečku se usadila mladá koala.

Živý plyšák

„Myslela jsem si, že jedno z mých dětí tam dalo plyšovou hračku, ale ne, bylo to živé,“ řekla pro The Guardian paní McCormicksová. Není se čemu divit. Koaly na první pohled jako plyšáci skutečně vypadají. Koala se údajně pokusila utrhnout pár plastových listů, než si uvědomila, že je to chyba. Pak tam prostě… byla.

Rodina kontaktovala organizaci pro záchranu koal Adelaide and Hills Koala Rescue. Operátorka si nejprve myslela, že jde o nějaký žert. Mysleli si to i příbuzní rodiny, kteří videa s nečekaným hostem zhlédli na sociální síti TikTok.

Vyhání je odlesňování

McCormicksovi udělali správně, když na odchyt zavolali odborníky. Koaly totiž vypadají nevinně, pokud se však cítí v ohrožení, dovedou být agresivní. Mají dlouhé drápy a ostré zuby, a tak hrozí zranění.

Když přijeli specialisté, koalu opatrně dostali z plastového stromku. Potvrdili, že je zdravá a vypustili ji na skutečné stromy, což je přirozené prostředí těchto zvířat.

Koaly se stále častěji zatoulávají na australská předměstí. A to je špatná zpráva. Děje se tak kvůli odlesňování. V Austrálii je jedním z nejhorších na světě. Nejen koaly tak přicházejí o svá přirozená stanoviště a zdroje. Zvířata zároveň migrují kvůli rostoucím teplotám. Koaly patří mezi ohrožené druhy. Psali jsme také:

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Inflace se sice stabilizovala, za oběd v restauraci ovšem zaplatíte v průměru už 224 korun

Pokud chcete vyčistit žluté skvrny od potu, vyzkoušejte sílu...

Ucpal se vám záchod? Než zavoláte instalatérovi, zkuste...

Zapíchněte k pokojovým rostlinám hlavičky zápalek. Působí...

Zabraňte rosení oken dřív, než se vám v bytě rozleze...

Hypoteční turistika se přestane od září vyplácet, banky...

Tipy, jak vybrat dokonalé hliníkové dveře

Zavřít reklamu