Facebook ukončí důležitou funkci. Zásadní krok ovlivní až jednu miliardu lidí

Věda a technika 06. listopadu 2021 | 18:37 — Lukáš Bauer
Společnost Facebook oznámila, že hodlá ukončit svůj systém rozpoznávání obličeje. Tuto zprávu zveřejnila společnost Meta Platforms, které je Facebook součástí. V souvislosti s tímto plánovaným krokem budou ze sociální sítě smazány informace o tvářích až jedné miliardy lidí.
Další 1 fotografie v galerii
Sociální síť vypne funkci, která ovlivní až jednu miliardu uživatelů / Shutterstock

Podle zprávy, kterou zveřejnila společnost Meta Platforms, sociální síť Facebook ukončí oblíbenou funkci rozpoznání obličeje. Společnost rovněž oznámila, že spolu s ukončením samotné funkce plánuje také odstranění informací až o jedné miliardě uživatelů. Sociální síť Facebook dnes využívá polovina obyvatel na planetě.

Tento krok, který ovlivní více než miliardu uživatelů, přichází po zveřejnění tvrzení bývalé datové analytičky Facebooku, že jeho produkty jsou škodlivé pro děti a přispívají k polarizaci společnosti v USA. 

Data miliard fotografií

„Více než třetina denních aktivních uživatelů Facebooku používá funkci rozpoznávání obličeje, na základě čehož je lze identifikovat. Odstraněním této funkce budou vymazány digitální šablony rozpoznávání obličeje více než miliardy uživatelů,“ uvedla v prohlášení společnost Meta Platforms.

Facebook již dříve omezil používání funkce rozpoznávání obličeje, kterou zavedl před více než deseti lety. Před dvěma roky přestal Facebook používat software k rozpoznávání obličeje při identifikaci přátel uživatelů na přidaných fotografiích, jakož i k automatickému navrhování, aby své přátele na fotografiích označili.

Budoucí vize

Generální ředitel americké společnosti Facebook Mark Zuckerberg minulý čtvrtek oznámil, že jeho firma se přejmenuje na Meta. Jedná se o součást jeho snahy obsáhnout v názvu společnosti svou vizi virtuální reality pro budoucnost, kterou Zuckerberg nazývá metaverzum. Jeho výraz je odvozen od výrazu metaverze, který vyjadřuje popis konceptu budoucí iterace internetu, který je tvořený trvalými, sdílenými, 3D virtuálními prostory propojenými do vnímaného virtuálního vesmíru. Dále čtěte: (Speciální podzemní radar odhalil neuvěřitelný objev v Mexiku. Pod povrchem se ukrývají záhadné stavby).

Zdroj: Meta Platforms.

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Inflace se sice stabilizovala, za oběd v restauraci ovšem zaplatíte v průměru už 224 korun

Co můžete očekávat, když přivedete dítě do domácnosti se...

Jak správně prát tenisky v pračce, aby se nezničily ani boty...

Jedlá soda je dostupný a účinný pomocník v péči o psa či...

Jak jednoduše vyrobit trendy paletový nábytek na zahradu i do...

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Zavřít reklamu