Facebook chce předejít ovlivňování voleb. U příspěvků bude zveřejňovat zemi původu

PC a Mobil 23. dubna 2020 | 09:01 — Lukáš Bauer
Společnost Facebook začne u některých politických příspěvků na sociální síti zveřejňovat zemi původu. Tímto krokem chce společnost zamezit nadměrnému šíření dezinformací, které mají na svědomí zahraniční skupiny uživatelů, jenž se vydávají za některé legitimní skupiny
Další 2 fotografie v galerii
Facebook zavádí opatření proti dezinformacím / JumpStory

Společnost Facebook oznámila, že začne zveřejňovat zemi původu u některých politicky zaměřených příspěvků. Hodlá tak učinit s cílem omezit dosah dezinformací, které mají na svědomí skupiny ze zahraničí s cílem ovlivnit průběh voleb.

Tato nová pravidla se budou týkat zejména příspěvků, stránek a účtů, které přímo souvisejí s volbami na sociální síti Facebook nebo Instagram. Jako první chce zveřejňování země původu společnost aplikovat na stránky mimo Spojené státy, které ovlivňují velké množství uživatelů.

Pokud je například účet na Instagramu, který se zaměřuje na americké voliče, z Brazílie, podle nových pravidel bude mít každý jeho příspěvek označení „se sídlem v Brazílii“. Díky tomu budou mít uživatelé možnost získat o příspěvku více informací a jasnější představu o jeho pravdivosti.

Rusko a další země používají sociální média na ovlivňování politického diskurzu v USA a jiných částech světa, přičemž se často maskují za místní skupiny. Ačkoli nové opatření poskytuje uživatelům nové informace, podle agentury AP je však nepravděpodobné, že to pomůže se zákeřnějšími pokusy o ovlivnění listopadových prezidentských voleb ve Spojených státech. Dále čtěte: (Facebook vyhlásil válku dezinformacím. Bude blokovat skupiny a omezovat dosah příspěvků).

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Balení bez námahy – módní tipy pro chytré a stylové cestovatele

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete...

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Zavřít reklamu