Jedna z nejstarších sociálních sítí MySpace přišla o všechna data, která na něj uživatelé za dvanáct let nahráli

PC a Mobil 19. března 2019 | 15:18 — Lukáš Bauer
Sociální síť MySpace, která je jednou z nejstarších na světě, hlásí vážný incident. Ze sociální sítě totiž zmizelo velké množství fotografií a hudby, které uživatelé nahráli do roku 2015. Podle společnosti došlo nejspíše k chybě při zmeně serverů.
MySpace je jednou z nejstarších sociálních sítí / Internet

Jedna z nejstarších sociálních sítí MySpace ohlásila ztrátu velkého množství uživatelských dat. Ztraceno tak bylo velké množství hudby a fotografií, které byly na servery nahrány od roku 2015. Společnost se již uživatelům za nepříjemný incident omluvila. 

Společnost uvedla, že zmizely některé fotografie, videa i zvukové soubory, které lidé nahráli od spuštění sítě 1. srpna 2003 až do roku 2015. Spolu s těmito daty tak nenávratně zmizela podstatná část historie uživatelských profilů.

Uživatelé sociální sítě přitom hlásili problémy s dostupností těchto dat několik měsíců. Společnost však důvod těchto problémů ohlásila až nyní. MySpace byl oblíbený hlavně mezi hudebníky, kteří tam nahrávali své skladby.

Ještě v roce 2009 byla MySpace největší sociální sítí na světě. V roce 2006 šlo dokonce o nejnavštěvovanější internetovou stránku ve Spojených státech, kdy stránka v návštěvnosti překonala i vyhledávač Google. 

Zakladatel crowdfundingové stránky KickStarter Andy Baio na Twitteru naznačil, že MySpace možná o data přišel úmyslně. Podle něj nechtěl utrácet za přesun 50 milionů starých nahrávek. Společnost se zatím k tomuto nařčení nijak nevyjádřila. Dále čtěte: (Facebook vyhlásil válku dezinformacím. Bude blokovat skupiny a omezovat dosah příspěvků).

Další články
Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci Mӧlltal již od této neděle

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Cestování v září: Tipy, kam vyrazit v těchto dnech za...

Největší vodní park v Evropě je plný vzrušujících jízd...

Zavřít reklamu